Serija A: Novi remiji Intera i Sampdorije

"Nerazuri" osvojili bod protiv Lacija, iako su gubili 0:2. Roberto Manćini u svom drugom mandatu i dalje bez pobede na "Meaci". Dejan Stanković isključen je u Đenovi, dok se njegov kum Mihajlović smeškao. Zanimljiv termin u Seriji A, generalno.

Fudbal 22.12.2014 | 13:20
Serija A: Novi remiji Intera i Sampdorije

Ekipa Intera izbegla je poraz u susretu sa Laciom, ali time neće popraviti svoj nezavidan položaj na tabeli - 2:2 (Kovačić 66, Palasio 80 - Anderson 2, 37).

Inter je 11, sa 21 bodom iz 16 mečeva, a i dalje ga muči loša forma na svom stadionu, gde je dobio samo tri od osam utakmica Serije A (devet, ako računamo i remi protiv Milana u 12. kolu, kada je Roberto Manćini zamenio Valtera Macarija).

Lacio će žaliti što se u Rim nije vratio sa čitavim plenom, ali u celini može da bude zadovoljan trećim mestom uoči praznične pauze - "bjankoselesti" imaju 27 bodova i za jedan pogodak bolju gol-razliku od Napolija i Sampdorije.

Inter je igrao, a Lacio koristio šanse. Brazilac Anderson postarao se da na poluvremenu bude 0:2, međutim, Inter je čekao, čekao i dočekao jedan konkretan, pravi potez, koji ga je vratio u utakmicu.

Dogodilo se to u 66. minutu, kada je mladi Hrvat Mateo Kovačić sjajno reagovao na izbijenu loptu posle kornera i volej udarcem sa 18 metara matirao inače dobrog golmana Marketija.

To je dalo samopouzdanje momcima u crno-plavim dresovima i 10 minuta pre kraja je usledilo zasluženo izjednačenje, kada je D'Ambrozio glavom proigrao Rodriga Palasija, a odbrana Lacija "ispala" u pokušaju da napravi ofsajd zamku.

Mauro Ikardi u 93. minutu je šutirao pored gola iz čiste situacije, ali i da je zatresao mrežu, gol bi bio poništen zbog ofsajda i potpunog preokreta ne bi bilo...

U popodnevnim mečevima 16. kola Sampdorija nije uspela da pobedi Udineze (2:2), kao ni Fiorentina Empoli (1:1).

Roma je u subotu remizirala sa Milanom, pa je vodeći Juventus (39 bodova) povećao prednost, koja sada iznosi tri boda. Gotovo je izvesno da će u trku za "skudetom" i ove sezone voditi samo ta dva tima.

Tri remija, 1:1, 2:2 i 3:3 i, samo, jedan pobednik u mečevima 16. kola Serije A odigranim u terminu od 15 časova.

Fudbaleri Torina uspeli su, zahvaljujući preokretu "iz dvojke", golovima Poljaka Kamila Glika da nanesu drugi uzastopni poraz Đenovi - 2:1 (0:1).

Đenova, koja nije znala za neuspeh devet dugih kola, izgubila je kod kuće pre sedam dana od Rome (0:1), u burnom meču u kom im je poništen gol u nadoknadi vremena (pa je bilo i tabanja), što je ekipu sa "Marasija" očigledno uzdrmalo.

Na ostalim terenima, računajući i onaj na "Marasiju" odnosno "Luiđiju Ferarisu", nerešeni ishodi.

Sampdorija, našeg trenera Siniše Mihajlovića i asistenta Nenad Sakića odigrala je 2:2 protiv Udinezea, čiji je asistent Dejan Stanković isključen u finišu, zbog burne reakcije na jednu od spornih odluka sudije.

Na kraju 2:2 (1:2), uz podatak da su oba tima vodila, da je Udineze imao stativu za 2:3, da je Tomas Orto isključen u ekipi gostiju u finišu meča i da je onda rezervista Sampa, Fabricio Kaćatore, imao stopostotnu šansu čim je ušao u igru, bez da je prethodno dodirnuo loptu.

Njegov udarac glavom sa pet metara prošao je "tik" pored stative gola Udinezea, što Stanković nije mogao da gleda, jer je već bio isključen.

Zanimljiv je bio trenutak kada je Masimilijano Irati poslao Stankovića u svlačionicu, on je trčao ka tunelu i rukama gestikulirao da se izvinjava zbog burne reakcije, što je nasmejalo njegovog kuma Mihajlovića.

Teško je reći da je Mihajlović imao pravo da bude nezadovoljan, iako je u finišu igrao sa četiri napadača i imao igrača više. Njegov tim, koji nije izgubio još od 29. oktobra (Inter, 1:0, penal u 92. minutu) primio je dva brza gola u finišu prvog poluvremena, preko Gejiha i Danila i, nekako, uspeo da se oporavi.

Sampdorija je bila daleko bolji rival u nastavku, ali posle jedne kontre uzdrmala se stativa pored nemoćnog Romera, pa je teško reći da bi se domaći oporavili i od 2:3 na manje od deset minuta pre kraja.

Mogli su i do pobede, neplanirano, kada je De Silvestri morao da izađe iz igre zbog povrede, a Kaćatore umalo postao junak, strelac pobedonosnog gola iz jednog kontakta s loptom na utakmici.

Od pomenutog poraza na "Đuzepe Meaci", jedinog koji je doživeo ove sezone, Mihajlović ima dve pobede i pet remija.

U Bergamu, hrabar povratak Atalante sa 1:3 na poluvremenu.

Palermo je bio blizu da nastavi seriju fantastičnih, Atalanta očajnih igara, ali su se dva tima u različitim formama našli na sredini - 3:3, zahvaljujući talismanu domaćih Hernanu Denisu.

Pre toga, briljirao je naslednih Havijera Pastorea u dresu Sicilijanaca, 25-godišnji Argentinac Franko Vaskez. Njegov gol za 1:2, a bio je strelac i za 1:3, potvrđuje da je naučio nešto gledajući svoje idole Huana Romana Rikelmea i Zinedina Zidana.
Atalanta, posle svega, ostaje samo tri pobede ove sezone odnosno jednom u poslednjih devet kola, dok je četa Bepea Jakinija prevazišla krizu s početka sezone i nalazi se u seriji od osam utakmica bez poraza, 4-4-0.

Poslednji tim koji je pobedio Palermo je - Juve, 26. oktobra.

Atalanta je uspela da zaustavi zvezdu Palerma, 21-godišnjeg špica Paula Dibalu, strelca pet golova u poslednjih šest kola, ali nije imala rešenje za Vaskeza.

U derbiju Toskane, obe tradicije su ostale na snazi.

Empoli je bez pobede nad Fiorentinom i posle 17 godina i 11 međusobnih okršaja u Seriji A, ali je Empoli bez poraza u prvenstvu i sedmo kolo zaredom.

Možda i najtvrđa ekipa "kalča" primila je gol, posle četiri utakmice u kojima je sačuvala mrežu, ali je u nastavku izborila remi na "Artemio Frankiju": Fiorentina - Empoli 1:1 (1:0).

Viola je povela preko Huana Vargasa, povratnik Mario Gomez, koji i dalje čeka gol, pogodio je okvir, Borha Valero se obrukao kada je prebacio prečku sa dva metra udaljenosti, što je kaznio Lorenco Toneli u 57. minutu.

Od vezanih poraza od Sampdorije i Napolija, Fiorentina ima 4-2-0.

REZULTATI 16. KOLA:

Verona - Kjevo 0:1 (0:0)
/Paloski 81/

Atalanta - Palermo 3:3 (1:3)
/Denis pen 40, Morales 55, Denis 76 - Riđoni 6, Vaskez 16, 45+1/

Fiorentina - Empoli 1:1 (1:0)
/Vargas 44 - Toneli 57/

Sampdorija - Udineze 2:2 (1:2)
/Obijang 15, Gabijadini 60 - Geiho 31, Danilo 34/

Torino - Đenova 2:1 (0:1)
/Glik 52, 63 - Falke 42/

Inter - Lacio 2:2 (0:2)
/Kovačić 66, Palasio 80 - Anderson 2, 37/

odigrano u subotu:

Sasuolo - Ćezena 1:1 (0:0)
/Zaza pen 76 - Ze Eduardo 94/

Roma - Milan 0:0

u četvrtak:

Kaljari - Juventus 1:3 (0:2)
/Rosetini 65 - Tevez 3, Vidal 15, Ljorente 51/

Napoli - Parma 2:0 (2:0)
/Zapata 19, Mertens pen 30/

TABELA: Juventus 39, Roma 36, Lacio 27, Napoli 27, Sampdorija 27, Đenova 26, Milan 25, Fiorentina 24, Udineze 22, Palermo 22, Inter 21, Sasuolo 20, Verona 17, Torino 17, Empoli 17, Kjevo 16, Atalanta 15, Kaljari 12, Ćezena 9, Parma 6.

Iako je do kraja prvog kruga Serije A ostalo još dva kola, uslediće dvonedeljna božićna pauza, tako da će naredne utakmice Italijani igrati 2015. godine. Ostalo je još da bude odigran derbi Inter - Lacio.

Komentari / 0

Ostavite komentar