Хиршер сјајан у Алта Бадији!

Актуелни освајач Светског купа Марсел Хиршер у доминантном стилу је славио на четвртом велеслалому сезоне који је вожен у Алта Бадији, у Италији.

Остали спортови 21.12.2014 | 16:20
Хиршер сјајан у Алта Бадији!

Хиршер је у том ски центру дошао до четвртог тријумфа у овогодишњем издању елитног такмичења, а 27. у каријери, укупним временом од 2:30.17 минута.

Американац Тед Лигети је имао друго време, са једном секундом и 45 стотинки заостатка, док је трећи био Томас Фанара из Француске, који је био само три стотинке даље.

После прве рунде, Хиршер је имао 16 стотинки предности у односу на Француза Алексија Пантироа, а 17 од Фанаре, док је Лигети био седми, са више од секунде заостакта. У другој серији, Американац је био сјајан, па је само могао да испрати како ниједан од ривала не успева да га стигне, све док се на стази није нашао Хиршер. Аустријанац је тада поново био сјајно, а на крају је чак успео и да повећа своју предност.

Пантиро је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Немца Феликса Нојројтера, Роберта Нанија из Италије и Хрвата Филипа Зубчића. Међу најбољом десеторицом нашли су се још један Немац Фриц Допфер, Ђино Кавизиел из Швајцарске и Финац Маркус Сандел.

У генералном пласману Светског купа тренутно води Норвежанин Ћетил Јансруд са 610 бодова, 70 више од Хиршера. У поретку велеслалома, Хиршер је први са 360 бодова, а следи га Лигети са 286.

Светски куп у конкуренцији скијаша се наставља у понедељак слаломом у Мадони ди Кампиљо, такође у Италији.

Коментари / 0

Оставите коментар