Вал Д'Изер: Тријумф Герглове, пад Вонове!

Аустријска скијашица Елизабет Гергл тријумфовала је на другом супервелеслалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у француском Вал д’Изерул.

Остали спортови 21.12.2014 | 16:00
Вал Д'Изер: Тријумф Герглове, пад Вонове!

Герглова је до прве победе после 11 месеци, седме у каријери, дошла у времену од 1:25.42 минута.

Друго место, са пет стотинки заостатка, заузела је њена сународница Ана Фенингер, док се на трећем степенику победничког постоља нашла Словенка Тина Мазе.

Супервелеслалом у Вал д’Изеру је за Американку Линдзи Вон био прва прилика да се изједначи са Анемари Мосер-Прел, рекордерком по броју победа у Светском купу, али је доживела пад. Вонова је у паду повредила раме, али је рекла да није ништа озбиљно.

Герглова је у француском ски центру одскијала маестрално и направила је велико изненађење, пошто су многи очекивали тријумф од Вонове. Да доминација Аустријанки буде комплетна постарала се Фенингерова, која је за друго место за осам стотих делова секунде победила Мазе.

У борби за подијум била је и Швајцаркиња Лара Гут, али је она морала да се задовољи четвртим местом, са десетинком иза Тине. Унутар једне секунде од Герглове биле су и Италијанка Нађа Фанкини, Џулија Манкузо из Сједињених Држава и још једна италијанска скијашица Данијела Меригети. Осмо време имала је Аустријанка Корнелија Хитер, док су Доминик Гисин и Мари Жеј Маршан-Арвије поделиле девето место.

У генералном пласману Светског купа тренутно води Мазе са 656 бодова, испред Фенингерове са 407 и Вонове, која има 312. У поретку супервелеслалома прва је Гутова са 150, а прати је Герглова са 122.

Светски куп у конкуренцији скијашица наставља се 28. децембра велеслаломом у Инсбруку.

Коментари / 0

Оставите коментар