Српкиње у баражу на Румунке

Жребом у Будимпешти одлучено је да ће рукометашице Србије у баражу за Светско првенство 2015. године играти са селекцијом Румуније.

Остали спортови 21.12.2014 | 18:00
Српкиње у баражу на Румунке

Мечеви баража за СП играће се 6. или 7. јуна, у Србији, односно 13. и 14. јуна у Румунији.
На претходном Светском првенству које је одржано у Србији, наша селекција освојила је сребрну медаљу. Вицешампионке света у финалу изгубиле су од селекције Бразила резултатом 20:22.

На Европском првенству у Мађарској и Хрватској, Србија је заузела 15. место, док је Румунија завршила такмичење као пета у првој групи.

"Упретходним сусретима које смо одиграли са Румунијом знамо да то није слаба репрезентација. Не смемо да потценимо Румунију као противника, добро су играле на ЕП, и мораћемо да уложимо максимум како бисмо их победиле", изјавила је српска репрезентативка Сања Рајовић.

Драгица Ђурић, тренер голмана женске рукометне репрезентације Србије и члан стручног штабанавионалног тима, сматра да су наше играчице добиле противника по мери.

"Иако нема слабих противника, мислим да смо имали среће што смо извукли Румунију. Могу да кажем да сам прижељкивала да играмо са овом репрезентацијом у баражу. Румунија се на ЕП добро пласирала, треба искористити овај период који нам предстоји да се добро се припремимо", рекла је Драгица Ђурић.

У осталим мецевима баража састаће се: Француска - Словенија, Немачка - Русија, Холандија - Чешка, Украјина - Пољска, Црна Гора - Исланд, Аустрија - Мађарска, Хрватска - Шведска, вицешампион Европе - Словачка.

Светско првенство за рукометашице одржаће се у Данској од 5. до 20. децембра 2015. године.

Коментари / 0

Оставите коментар