Улаз у Звезду = 200 000 евра!

Звезда ће на изборној скупштини у недељу добити ново руководство са старим циљем - извући клуб из дубиозе. А бизнисмени у управи би требало да донесу два милиона евра.

Фудбал 21.12.2014 | 14:00
Улаз у Звезду = 200 000 евра!

Председник ће бити Светозар Мијаиловић, заменик председника Славиша Кокеза, а генерални директор Звездан Терзић. Како “Блиц” сазнаје, функција спортског директора неће бити укинута, а такође ни пословног директора. Они ће сачувати ингеренције, али ће им бити надређен генерални директор.

У клубу су разговарали са Гораном Буњевчевићем и Михајлом Пјановићем да преузму позицију спортског директора, али су они то одбили, јер су окупирани приватним бизнисом који нису у стању да напусте, па не треба очекивати да се до скупштине пронађе решење.

Оно што је занимљиво је да ће се увести функције координатора стручног рада и њу ће обављати Владимир Петровић Пижон. Битно је истаћи да ће функција бити професионална, а задатак четврте Звездине звезде ће бити рад са стручним кадром односно тренерима. Звезда има младе тренере у свим категоријама од првог тима до петлића и Пижонов задатак ће бити да се стара о њима, да их води, саветује и шлифује.

Такође наш лист је већ писао о томе да ће Драган Џајић бити почасни председник. Оно што је новост је да ће Џајић као почасни председник статутом бити обавезан да присуствује седницама Управног одбора клуба. Он неће имати право гласа, али ће увек саветима и искуством моћи да помогне новој управи.

Ипак, најважнији је нови састав Управног одбора. УО ће чинити 21 члан с тим да би десет чланова било изабрано из друштвеног живота као и из редова угледних звездаша (ветерани ће сигурно делегирати једног члана) док би преосталих 11 чинили успешни привредници. Замисао је да изузев Телекома и Гаспрома остало буду представници приватног бизниса како би сваки будући члан тог тела, а конто чланства у управи у клуб унео око 200.000 евра.

То би требало да значи да би УО годишње за клуб требало да обезбеди два милиона евра. Шест или седам чланова садашњег УО ће задржати места и у наредном, а остало ће попунити нова лица чија имена се за сада чувају.

Иако није желео да прича о конкретним решењима, нови председник Звезде Светозар Мијаиловић је истакао којом максимом ће се састављати и руководити нова управа.

- Искористићу чувену Кенедијеву изјаву прилагођену нашим условима: “Не питајте шта Звезда може да уради за вас, већ шта ви можете да урадите за Звезду” - рекао је Мијаиловић за “Блиц”.

Коментари / 0

Оставите коментар