Ulaz u Zvezdu = 200 000 evra!

Zvezda će na izbornoj skupštini u nedelju dobiti novo rukovodstvo sa starim ciljem - izvući klub iz dubioze. A biznismeni u upravi bi trebalo da donesu dva miliona evra.

Fudbal 21.12.2014 | 14:00
Ulaz u Zvezdu = 200 000 evra!

Predsednik će biti Svetozar Mijailović, zamenik predsednika Slaviša Kokeza, a generalni direktor Zvezdan Terzić. Kako “Blic” saznaje, funkcija sportskog direktora neće biti ukinuta, a takođe ni poslovnog direktora. Oni će sačuvati ingerencije, ali će im biti nadređen generalni direktor.

U klubu su razgovarali sa Goranom Bunjevčevićem i Mihajlom Pjanovićem da preuzmu poziciju sportskog direktora, ali su oni to odbili, jer su okupirani privatnim biznisom koji nisu u stanju da napuste, pa ne treba očekivati da se do skupštine pronađe rešenje.

Ono što je zanimljivo je da će se uvesti funkcije koordinatora stručnog rada i nju će obavljati Vladimir Petrović Pižon. Bitno je istaći da će funkcija biti profesionalna, a zadatak četvrte Zvezdine zvezde će biti rad sa stručnim kadrom odnosno trenerima. Zvezda ima mlade trenere u svim kategorijama od prvog tima do petlića i Pižonov zadatak će biti da se stara o njima, da ih vodi, savetuje i šlifuje.

Takođe naš list je već pisao o tome da će Dragan Džajić biti počasni predsednik. Ono što je novost je da će Džajić kao počasni predsednik statutom biti obavezan da prisustvuje sednicama Upravnog odbora kluba. On neće imati pravo glasa, ali će uvek savetima i iskustvom moći da pomogne novoj upravi.

Ipak, najvažniji je novi sastav Upravnog odbora. UO će činiti 21 član s tim da bi deset članova bilo izabrano iz društvenog života kao i iz redova uglednih zvezdaša (veterani će sigurno delegirati jednog člana) dok bi preostalih 11 činili uspešni privrednici. Zamisao je da izuzev Telekoma i Gasproma ostalo budu predstavnici privatnog biznisa kako bi svaki budući član tog tela, a konto članstva u upravi u klub uneo oko 200.000 evra.

To bi trebalo da znači da bi UO godišnje za klub trebalo da obezbedi dva miliona evra. Šest ili sedam članova sadašnjeg UO će zadržati mesta i u narednom, a ostalo će popuniti nova lica čija imena se za sada čuvaju.

Iako nije želeo da priča o konkretnim rešenjima, novi predsednik Zvezde Svetozar Mijailović je istakao kojom maksimom će se sastavljati i rukovoditi nova uprava.

- Iskoristiću čuvenu Kenedijevu izjavu prilagođenu našim uslovima: “Ne pitajte šta Zvezda može da uradi za vas, već šta vi možete da uradite za Zvezdu” - rekao je Mijailović za “Blic”.

Komentari / 0

Ostavite komentar