Атаман: Хоћу у БГ, иако ме не желе!

Тренер Галате изјавио да ће о томе да ли ће водити екипу на мечу против Звезде одлучивати "више инстанце", јер је српски премијер Александар Вучић изјавио да је он "персона нон грата" због непримерених изјава после убиства Марка Ивковића.

Кошарка 21.12.2014 | 17:20
Атаман: Хоћу у БГ, иако ме не желе!

Ергин Атаман је после меча Галатасараја и Црвене звезде у Инстанбулу, када је убијен навијач Марко Ивковић, навијаче црвено-белих на коференцији за медије назвао терористима.

Тренер Галатасараја извинио се након тога клубу са Малог Калемегдана, породици убијеног навијача и свима у Србији рекавши да му је жао што је то изговорио јер у том тренутку није знао да је Ивковић убијен.

Премијер Србије Александар Вучић је после тог инцидента Атамана прогласио за "персону нон грата", односно јавно му поручио да није добродошао у Србију.

Црвена звезда и Галатасарај ће опет укрстити копља у 3. колу Топ 16 фазе Евролиге, па се поставља питање да ли ће турски тренер моћи да допутује са екипом у Београд. Он је по сазнању да ће опет играти са црвено-белима рекао да жели да дође у Србију, али да то не зависи од њега.

"Не жеим више то да коментаришем. Ту изјаву дао сам у тренутку када нисам знао да је несрећни навијач убијен због чега сам се накнадно јавно извинио српском народу. Немамо проблем са нашим српским пријатељима и надам се да ни они немају са нама. Турска је мирољубива земља, у њој игра неколико признатих српских кошаркаша и тренера. Моја жеља је да идем у Београд на утакмицу, али је српски премијер рекао да сам непожељан. Због тога одлука о томе да ли ћу путовати на меч против Црвене звезде не зависи само од мене, већ само од иницијативе Министарства иностраних послова", рекао је Атаман за турски спортски портал "Фанатик".

Црвена звезда и Галатасарај састаће се у трећем колу Топ 16 фазе Евролиге, које је на програму 15. или 16. јануара. Да ли ће Атаман моћи да предводи свој тим на мечу у Београду, требало би да буде познато убрзо после Нове године.

Узвратни меч у Истанбулу требало би да се игра у 10. колу, односно 12. или 13. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар