НБА: Тријумф Даласа на дебију Ронда!

Кошаркаши Даласа извукли су велику победу у ноћи између суботе и недеље пошто су на свом паркету били бољи од Сан Антонија са 99:93, а за Мавериксе је први пут наступио и Рејџон Рондо који се показао као велико појачање тима из Тексаса. Лос Анђелес Клиперси су на погон Пола и Грифина славили против Милвокија 106:102, док је Портланд био силан против Њу Орлеанса 114:88. Денвер је био јачи од Индијане 76:73, Атланта од Хјустона 104:97, а Шарлот од Јуте 104:84.

Кошарка 21.12.2014 | 09:20
НБА: Тријумф Даласа на дебију Ронда!

Даласу су се коцкице све лепо поклопиле, па је успео да савлада ослабљени Сан Антонио који је већину утакмице био у предности, али је на крају посустао због тога што главне звезде нису биле на паркету. Није било ни Тонија Паркера, ни Тима Данкана, а ни Мануа Ђинобилија, тако да није имао ко да да преломи у корист Спарса, а нису играли још Тијаго Сплитер и Дени Грин.

То је била одлична подлога за деби нове звезде Маверикса Рејџона Ронда који се одмах убацио у машину и делио пасове Чендлеру, Парсонсу и Елису, а на крају је забележио шест поена, седам скокова, девет асистенција и две украдене лопте.

Бивши плејмејкер Бостона је режирао победу, али је главну улогу одиграо Монта Елис који је убацио чак 38 поена, а његови кошеви су и били пресудни на два минута до краја сусрета када је Далас отишао на "+5".

Са друге стране, Марко Белинели је дао 21 поен, Арон Бејнс 16, а Мет Бонер и Кори Џозеф по 14 поена.

Дуго су се Клиперси мучили да пресуде у своју корист против Милвокија који се добро држао, чак и водио на полувремену, али су у наставку заблистали Крис Пол и Блејк Грифин, све то уз помоћ ДеАндреа Џордана који је имао 16 ухваћених лопти.

"Јелени" колико год да су дали отпор противнику из Лос Анђелеса, није било довољно, јер је читава петорка Клиперса била расположена, па је Пол убацио 27, Грифин 24, а Џеј Џеј Редик 23 поена. Код противника, спољна линија је била, скоро па, затворена, па су до изражаја дошли неки други момци који се не зову О Џеј Мејо и Брендон Најт.

Њих двојица су употпуности подбацили убацивши заједно 11 поена, док је најефикаснији био Јанис Антетокумпо са 18 поена, а добри су били и Дадли и Бејлс са по два поена мање.

Није познато да ли су Њу Орлеанс Пеликанси нешто наљутили Ламаркуса Олдриџа, али је он за нешто мање од 30 минута на терену демолирао кош домаћина и донео победу Портланду у сарадњи са Демијаном Лилардом.

Олдриџ је своју екипу гурао и до "+34", а на крају је скупио 27 поена, 12 скокова, две асистенције и три украдене лопте, док је Лилард убацио 17 поена, један више од Криса Камана. Потпуно затворени Ентони Дејвис успео је само седам поена да постигне, а најсветлија тачка у Њу Орлеансу био је Остин Риверс са 21 поеном.

Препустила је Атланта рекет Хјустону, а онда почела да "сипа" са спољних позиција одакле је и сковала победу против "ракета". До изражаја је дошао сјајан шут Кајла Корвера који је уписао 22 поена (4/8 за три поена), а добро се показао и Демар Керол са 13 поена (3/5 за три поена).

Двајт Хауард је гурао колико је могао, дао 19 поена и са 11 скокова уписао дабл-дабл, а исти учинак имао је и Џејмс Харден са 18 поена и 14 асистенција, али је све то пало у воду, иако за Хоксе није играо један од најбољих играча Џеф Тиг.

НБА лига, резултати:
Шарлот - Јута 104:86
Њу Орлеанс - Портланд 88:114
Хјустон - Атланта 97:104
Далас - Сан Антонио 99:93
Денвер - Индијана 76:73
ЛА Клиперс - Милвоки 106:102

Коментари / 0

Оставите коментар