NBA: Trijumf Dalasa na debiju Ronda!

Košarkaši Dalasa izvukli su veliku pobedu u noći između subote i nedelje pošto su na svom parketu bili bolji od San Antonija sa 99:93, a za Maverikse je prvi put nastupio i Rejdžon Rondo koji se pokazao kao veliko pojačanje tima iz Teksasa. Los Anđeles Klipersi su na pogon Pola i Grifina slavili protiv Milvokija 106:102, dok je Portland bio silan protiv Nju Orleansa 114:88. Denver je bio jači od Indijane 76:73, Atlanta od Hjustona 104:97, a Šarlot od Jute 104:84.

Košarka 21.12.2014 | 09:20
NBA: Trijumf Dalasa na debiju Ronda!

Dalasu su se kockice sve lepo poklopile, pa je uspeo da savlada oslabljeni San Antonio koji je većinu utakmice bio u prednosti, ali je na kraju posustao zbog toga što glavne zvezde nisu bile na parketu. Nije bilo ni Tonija Parkera, ni Tima Dankana, a ni Manua Đinobilija, tako da nije imao ko da da prelomi u korist Sparsa, a nisu igrali još Tijago Spliter i Deni Grin.

To je bila odlična podloga za debi nove zvezde Maveriksa Rejdžona Ronda koji se odmah ubacio u mašinu i delio pasove Čendleru, Parsonsu i Elisu, a na kraju je zabeležio šest poena, sedam skokova, devet asistencija i dve ukradene lopte.

Bivši plejmejker Bostona je režirao pobedu, ali je glavnu ulogu odigrao Monta Elis koji je ubacio čak 38 poena, a njegovi koševi su i bili presudni na dva minuta do kraja susreta kada je Dalas otišao na "+5".

Sa druge strane, Marko Belineli je dao 21 poen, Aron Bejns 16, a Met Boner i Kori Džozef po 14 poena.

Dugo su se Klipersi mučili da presude u svoju korist protiv Milvokija koji se dobro držao, čak i vodio na poluvremenu, ali su u nastavku zablistali Kris Pol i Blejk Grifin, sve to uz pomoć DeAndrea Džordana koji je imao 16 uhvaćenih lopti.

"Jeleni" koliko god da su dali otpor protivniku iz Los Anđelesa, nije bilo dovoljno, jer je čitava petorka Klipersa bila raspoložena, pa je Pol ubacio 27, Grifin 24, a Džej Džej Redik 23 poena. Kod protivnika, spoljna linija je bila, skoro pa, zatvorena, pa su do izražaja došli neki drugi momci koji se ne zovu O Džej Mejo i Brendon Najt.

Njih dvojica su upotpunosti podbacili ubacivši zajedno 11 poena, dok je najefikasniji bio Janis Antetokumpo sa 18 poena, a dobri su bili i Dadli i Bejls sa po dva poena manje.

Nije poznato da li su Nju Orleans Pelikansi nešto naljutili Lamarkusa Oldridža, ali je on za nešto manje od 30 minuta na terenu demolirao koš domaćina i doneo pobedu Portlandu u saradnji sa Demijanom Lilardom.

Oldridž je svoju ekipu gurao i do "+34", a na kraju je skupio 27 poena, 12 skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte, dok je Lilard ubacio 17 poena, jedan više od Krisa Kamana. Potpuno zatvoreni Entoni Dejvis uspeo je samo sedam poena da postigne, a najsvetlija tačka u Nju Orleansu bio je Ostin Rivers sa 21 poenom.

Prepustila je Atlanta reket Hjustonu, a onda počela da "sipa" sa spoljnih pozicija odakle je i skovala pobedu protiv "raketa". Do izražaja je došao sjajan šut Kajla Korvera koji je upisao 22 poena (4/8 za tri poena), a dobro se pokazao i Demar Kerol sa 13 poena (3/5 za tri poena).

Dvajt Hauard je gurao koliko je mogao, dao 19 poena i sa 11 skokova upisao dabl-dabl, a isti učinak imao je i Džejms Harden sa 18 poena i 14 asistencija, ali je sve to palo u vodu, iako za Hokse nije igrao jedan od najboljih igrača Džef Tig.

NBA liga, rezultati:
Šarlot - Juta 104:86
Nju Orleans - Portland 88:114
Hjuston - Atlanta 97:104
Dalas - San Antonio 99:93
Denver - Indijana 76:73
LA Klipers - Milvoki 106:102

Komentari / 0

Ostavite komentar