И војска истражује смрт дјевојке у Хајату

Проширен тим који ради на расветљавању мистериозног страдања Иване Бакић Бодрожић. Још се чекају токсиколошки и налази обдукције. Узрок смрти - престанак рада срца, а не прекомерна доза лека?

Србија 20.12.2014 | 22:34
И војска истражује смрт дјевојке у Хајату

Војна полиција са колегама из Министарства унутрашњих послова Србије укључила се у расветљавање мистериозне смрти Иване Бакић Бодрожић (31), чије је тело пре недељу дана пронађено у соби београдског хотела "Хајат" - сазнају "Новости"! Према незваничним информацијама, разлог овоме је сумња да је анестетик пропофол, за који се верује да је убризган у девојчину вену, набављен управо са Војномедицинске академије у Београду, као и да га је неко запослен из ове установе доставио Ивани.

Да су ове сумње оправдане додатно потврђује чињеница да је осим токсиколошких анализа, које се иначе раде на ВМА, у овој београдској болници урађена и обдукција, чији се резултати још чекају. Ипак, незванично се може чути да је узрок смрти престанак рада срца, а не прекомерна доза анестетика.

Откако је тело Иване Бакић Бодрожић, иначе ћерке посланице Војвођанског парламента Наде Бодрожић, пронађено у соби 326, у јавности се калкулише разним информацијама, али и све већим сумњама да је девојка жртва сопственог или нечијег незнања и неопрезности. Тим пре што се још не зна тачно да ли је и колико анестетика она сама или неко убризгао у њену вену.

- Такође, непознаница је и да ли је Ивани неко стручно лице, попут медицинског особља, са којим је, осим тога и друговала, и раније набављао пропофол и да ли јој је помогао око намештања брауниле у вену. Или је, пак, Ивана све то урадила сама, јер је имала ранијег искуства - указује наш извор близак истрази.

По налогу Вишег тужилаштва у Београду, полиција све чини како би расветлила смрт девојке у "Хајату", која је додатно заинтересовала јавност, с обзиром на то да се уз њено везује име власника телевизије Пинк Жељка Митровића, који је и сам јавно признао да је добро познавао Ивану и да ће све учинити да помогне у истрази и проналажењу "криминалаца и убица распоређених по здравственим установама".

Према још непотврђеним информацијама полиција је, у својству грађана, узела изјаву од једне медицинске сестре са ВМА, за коју се сумња да је набавила анестетик за Ивану. Истовремено, сумње са ње су усмерене и на једног њеног колегу, медицинског техничара, који је и био у сталном контакту са пропофолом, који иначе користе кокаински зависници. 

ДНК трагови

Поред захтева за токсиколошком анализом и одбукцијом тела страдале девојке, Више јавно тужилаштво затражило је и узимање свих ДНК трагова из собе 326 у хотелу "Хајат". Такође, затражени су и налози за скидање садржаја са мобилног телефона и лаптопа девојке, а испитују се и садржаји са камера које се налазе у хотелу.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар