I vojska istražuje smrt djevojke u Hajatu

Proširen tim koji radi na rasvetljavanju misterioznog stradanja Ivane Bakić Bodrožić. Još se čekaju toksikološki i nalazi obdukcije. Uzrok smrti - prestanak rada srca, a ne prekomerna doza leka?

Srbija 20.12.2014 | 22:34
I vojska istražuje smrt djevojke u Hajatu

Vojna policija sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uključila se u rasvetljavanje misteriozne smrti Ivane Bakić Bodrožić (31), čije je telo pre nedelju dana pronađeno u sobi beogradskog hotela "Hajat" - saznaju "Novosti"! Prema nezvaničnim informacijama, razlog ovome je sumnja da je anestetik propofol, za koji se veruje da je ubrizgan u devojčinu venu, nabavljen upravo sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu, kao i da ga je neko zaposlen iz ove ustanove dostavio Ivani.

Da su ove sumnje opravdane dodatno potvrđuje činjenica da je osim toksikoloških analiza, koje se inače rade na VMA, u ovoj beogradskoj bolnici urađena i obdukcija, čiji se rezultati još čekaju. Ipak, nezvanično se može čuti da je uzrok smrti prestanak rada srca, a ne prekomerna doza anestetika.

Otkako je telo Ivane Bakić Bodrožić, inače ćerke poslanice Vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić, pronađeno u sobi 326, u javnosti se kalkuliše raznim informacijama, ali i sve većim sumnjama da je devojka žrtva sopstvenog ili nečijeg neznanja i neopreznosti. Tim pre što se još ne zna tačno da li je i koliko anestetika ona sama ili neko ubrizgao u njenu venu.

- Takođe, nepoznanica je i da li je Ivani neko stručno lice, poput medicinskog osoblja, sa kojim je, osim toga i drugovala, i ranije nabavljao propofol i da li joj je pomogao oko nameštanja braunile u venu. Ili je, pak, Ivana sve to uradila sama, jer je imala ranijeg iskustva - ukazuje naš izvor blizak istrazi.

Po nalogu Višeg tužilaštva u Beogradu, policija sve čini kako bi rasvetlila smrt devojke u "Hajatu", koja je dodatno zainteresovala javnost, s obzirom na to da se uz njeno vezuje ime vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, koji je i sam javno priznao da je dobro poznavao Ivanu i da će sve učiniti da pomogne u istrazi i pronalaženju "kriminalaca i ubica raspoređenih po zdravstvenim ustanovama".

Prema još nepotvrđenim informacijama policija je, u svojstvu građana, uzela izjavu od jedne medicinske sestre sa VMA, za koju se sumnja da je nabavila anestetik za Ivanu. Istovremeno, sumnje sa nje su usmerene i na jednog njenog kolegu, medicinskog tehničara, koji je i bio u stalnom kontaktu sa propofolom, koji inače koriste kokainski zavisnici. 

DNK tragovi

Pored zahteva za toksikološkom analizom i odbukcijom tela stradale devojke, Više javno tužilaštvo zatražilo je i uzimanje svih DNK tragova iz sobe 326 u hotelu "Hajat". Takođe, zatraženi su i nalozi za skidanje sadržaja sa mobilnog telefona i laptopa devojke, a ispituju se i sadržaji sa kamera koje se nalaze u hotelu.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar