Вулин: И те НВО су настале '90-их

Вулин изјавио да неће да коментарише захтев НВО за његову смену, и да свако има право на свој став.

Србија 20.12.2014 | 17:07
Вулин: И те НВО су настале '90-их

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је поводом захтева за његову смену коју је влади упутило неколико невладиних организација, да свако има право на свој став и да не жели да коментарише тај захтев.

На питање новинара, зашто је на вест о захтеву за смену одреаговала његова партија, Вулин је рекао да и странке, као и невладине организације у демократији имају право на став.

"Политичке партије имају своје ставове који су потпуно легитимни и прихватљиви у демократији, и не видим у чему је ту преоблем", рекао је Вулин новинарима у Новом Пазару.

На поједине коментаре да је саопштење Покрета социјалиста "као из деведесетих", Вулин је упитао зашто тим организацијама смета време у коме су и саме настале.

"Нећу то да коментаришем, свако има право на свој став, право неких НВО је да буду незадовољне, а неких других да буду задовољне. Не можете да изђете са ставом, а да не очекујете други став", истакао је Вулин.

Неколико удружења грађана, предвођени Грађанским иницијативама и Комитетом правника за људска права Јуком, поднело је јуче кривичне пријаве против НН лица надлежном јавном тужилаштву због злоупотреба које су се догодиле приликом Конкурса о додели средстава за унапређење услуга социјалне заштите, као и захтев Влади за преиспитивањем политичке одговорности министра Вулина, у чијој је надлежности спорни конкурс.

На то је одреаговао Покрет социјалиста, чији је Вулин председник, који тврди да Вулинову оставку траже невладине организације које се не баве социјалном заштитом већ политиком, као и да ће новац којим је требало да се финансирају невладине организације остати Фонду за лечење деце.

Коментари / 0

Оставите коментар