Vulin: I te NVO su nastale '90-ih

Vulin izjavio da neće da komentariše zahtev NVO za njegovu smenu, i da svako ima pravo na svoj stav.

Srbija 20.12.2014 | 17:07
Vulin: I te NVO su nastale '90-ih

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je povodom zahteva za njegovu smenu koju je vladi uputilo nekoliko nevladinih organizacija, da svako ima pravo na svoj stav i da ne želi da komentariše taj zahtev.

Na pitanje novinara, zašto je na vest o zahtevu za smenu odreagovala njegova partija, Vulin je rekao da i stranke, kao i nevladine organizacije u demokratiji imaju pravo na stav.

"Političke partije imaju svoje stavove koji su potpuno legitimni i prihvatljivi u demokratiji, i ne vidim u čemu je tu preoblem", rekao je Vulin novinarima u Novom Pazaru.

Na pojedine komentare da je saopštenje Pokreta socijalista "kao iz devedesetih", Vulin je upitao zašto tim organizacijama smeta vreme u kome su i same nastale.

"Neću to da komentarišem, svako ima pravo na svoj stav, pravo nekih NVO je da budu nezadovoljne, a nekih drugih da budu zadovoljne. Ne možete da izđete sa stavom, a da ne očekujete drugi stav", istakao je Vulin.

Nekoliko udruženja građana, predvođeni Građanskim inicijativama i Komitetom pravnika za ljudska prava Jukom, podnelo je juče krivične prijave protiv NN lica nadležnom javnom tužilaštvu zbog zloupotreba koje su se dogodile prilikom Konkursa o dodeli sredstava za unapređenje usluga socijalne zaštite, kao i zahtev Vladi za preispitivanjem političke odgovornosti ministra Vulina, u čijoj je nadležnosti sporni konkurs.

Na to je odreagovao Pokret socijalista, čiji je Vulin predsednik, koji tvrdi da Vulinovu ostavku traže nevladine organizacije koje se ne bave socijalnom zaštitom već politikom, kao i da će novac kojim je trebalo da se finansiraju nevladine organizacije ostati Fondu za lečenje dece.

Komentari / 0

Ostavite komentar