НБА: Леброн престигао Барклија!

У ноћи између петка и суботе писала се историја НБА лиге уз повратак у 1951. годину што су приредили кошаркаши Сан Антонија поразом од Портланда са 129:119 после чак три продужетка. Кливленд је био бољи од Бруклина (95:91), а да за то није најзаслужнији био Леброн Џејмс, док је Оклахома савладала Лос Анђелес Лејкерсе са 104:103, уз промашен шут Кобија Брајанта у последњим секундама за победу, а Чикаго је срушио Мемфис са 103:97 уз рекордну партију Николе Миротића.

Кошарка 20.12.2014 | 10:20
НБА: Леброн престигао Барклија!

Прави спектакл могла је да гледа публика у Сан Антонију, чак три продужетка и на њихову жалост, победу Порталнда од 129:119, уз магичну Демијана Лиларда који је предводио Трејлблејзерсе са рекордом каријере од 43 поена, од чега 16 у продужецима.

Пратио га је Ламаркус Олдриџ са дабл-даблом од 32 поена и 16 скокова, док је Весли Метјус додао 16, па је Портланд везао и четврти тријумф, док су Спарси претрпели и трећи узастпни пораз, од чега два управо од Портланда и један од Мемфиса, такође после три продужетка.

Уједно, чета Грега Поповића исписала је историју НБА лиге, пошто су постали тек трећа екипа која је на два узастопна меча играла три продужетка. Пре њих то су успели Минеаполис Лејкерси и Балтимор Булетси 1951. године.
Нису помогле ни одличне партије Тима Данкана (32 поена и 10 скокова) и Денија Грина (27 поена и 10 скокова).

Своје вече у најјачој лиги на свету имао је Никола Миротић, који је заблистао у дербију Истока и Запада и у победи Чикага над Мемфисом (103:97) убацио рекордних 27 поена у краткој НБА каријери, од чега шест тројки без промашаја.

Бивши крилни центар Реала био је најзаслужнији за прекид серије Гризлија од шест победа, а једини ефикаснији од њега био је Џими Батлер са 31, Брукс је додао 17, а Ноа 10 поена. У пораженом, друголасираном тиму Запада бољи од осталих били су Конли са 21 и Удрих са шест поена мање.

Дејвид Блат има, неки би рекли лак задатак, што уопште није тако, да се Кливлендом догура до саме завршнице НБА лиге ове сезоне. Вратио се Леброн Џејмс, стигао је и Кевин Лав, ту је сјајни Кајри Ирвинг, али је трофејни стручњак на тлу Европе уочи меча са Бруклином повукао потез због чега га је тамошња јавност прогласила за генија.

Одлучио се да у стартну петорку уврсти Мајка Милера, који је пропустио седам утакмица због повреде, а он му је на указаном поверењу узвратио на најбољи начин. Први пут је ове сезоне био члан стартне петорке, што му је био довољан мотив да за 33 минута испали седам тројки уз само један промашај за 21 поен, један мање од Леброна који га је одмах похвалио.

"Прави је професионалац, знате да увек можете да рачунате на њега, чак и када га шут не служи, и баш нам је непоходан", рекао је Џејмс који на вечној листи стрелаца претекао Чарлса Барклија и заузео 23. место.
У редовима Нетса Мирза Телетовић и Бојан Богдановић остали су на нули, а бољи од осталих био је Џонсон са 26 поена.

Уочи меча у Лос Анђелесу у част Кобија Брајанта и пробоја на треће место вечне листе стрелаца испред легендарног Мајкла Џордана приређена је мала церемонија, али Лејкерси нису имали разлога за славље, јер су поражени од Оклахоме са 104:103 која је играла без повређеног Кевина Дуранта.

Тандери су до минималног тријумфа дошли захваљујући фантастичној нападачкој роли Расела Вестбрука, који је убацио 31 поен уз онај пресудни за победу 38 секунди пре краја, као и врло доброј одбрани на Брајанту, чији је шут у последњих шест секунди завршио на обручу за његов разочаран израз лица.

Поред Вестбрука, одлични су били Реџи Џексон са 25 и Серж Ибака са 16 поена, док "језерашима" није помогло ни шест играча са двоцифреним учинком, међу којима су предњачили Дејвис са 18 односно Прајс и Бузер са по четири мање, а Брајант је меч завршио са само девет поена уз шут 3/15.

Николи Вучевићу баш и "није пријао" џез, јер је његов Орландо поражен од Јуте са 94:101, а црногорски центар заустављен је на корак од дабл-дабла са 16 поена и девет скокова.

Резултати:
Орландо – Јута 94:101
Филаделфија – Шарлот 91:109
Бостон – Минесота 114:98
Кливленд – Бруклин 95:91
Детроит – Торонто 100:110
Мајами – Вашингтон 103:105
Мемфис – Чикаго 97:103
Сан Антонио – Портланд 119:129 (три продужетка)
Денвер – ЛА Клиперс 109:106
ЛА Лејкерс – Оклахома 104:103

Коментари / 0

Оставите коментар