Абидал продао сва кола за помоћ болесној дјеци!

Поуздани дефанзивац и бивши члан Барселоне и француске репрезентације Ерик Абдидал (35), саопштио је да се повлачи из фудбала и најавио да ће свој новац уложити у болнице и добротворни рад, а његови некадашњи саиграчи имали су само речи хвале.

Фудбал 20.12.2014 | 14:20
Абидал продао сва кола за помоћ болесној дјеци!

Абидалу је у априлу 2011. године дијагностификован канцер јетре, а годину дана касније му је извршена и трансплатација. Француз је у петак потврдио да има понуду Барселоне да се врати и преузме неку од функција у клубу, али да ће одлуку донети у наредном периоду.

"Тачно је да имам понуду Барселоне, али прво желим да се одморим и проведем време са породицом, тако да ћу одлуку о понуди донети касније", поручио је Абидал.

Некадашњи играч Лиона осврнуо се и на период када му је установљен тумор јетре, након чега је уследила велика борба у његовом животу.

"Након свега што сам преживео током болести, научио сам да правим разлику између битних ствари и оних које су маргиналне. Док играте фудбал знате да можете купити све што пожелите, али када вас задеси оваква несрећа тада схватите да су материјалне ствари потпуно безвредне. Продао сам све своје аутомобиле и сав новац ћу усмерити ка добротворном раду и помагању деци и болницама", рекао је Ерик Абидал и тако показао ону страну коју не поседују сви.

Доктор Хуан Карлос Гарсија Валдекас који је оперисао Абидала, изнео је низ похвала на рачун Ериковог карактера.

"Када смо га оперисали, само смо размишљали о томе да му спасимо живот, а нико није ни помишљао да би он могао поново да заигра. Међутим, Ерик има изузетан победнички менталитет и никада није жалио због тога што га је задесило. Он је велики човек", изјавио је Валдекас.

Абидал је каријеру започео у Монаку 2000. године, где је играо две сезоне. Потом 2002. прелази у редове Лила за који наступа такође две године, да би од 2004. до 2007. бранио боје Олимпика из Лиона, где је и стекао озбиљно фудбалско име које га је касније и детерминисало као поузданог дефанзивца. Наредних шест године играо је за Барселону све до лета 2013. након чега се вратио у тим Монака где је провео само једну сезону. Његов последњи клуб био је Олимпијакос у који је дошао у јулу ове године. За репрезентацију Француске сакупио је 67 наступа и није се уписао у стрелце.

"Абидал има веће срце него било ко. Никада не мисли на себе, већ само на друге", нагласио је Дани Алвеш, који са Абидалом играо у дресу Барселоне, док је Хавијер Маскерано, такође саиграч из Барсе, рекао како је поносан што познаје Ерика и да је он пример свима.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

никола

20.12.2014 13:31

Свака част људино

ОДГОВОРИТЕ