Abidal prodao sva kola za pomoć bolesnoj djeci!

Pouzdani defanzivac i bivši član Barselone i francuske reprezentacije Erik Abdidal (35), saopštio je da se povlači iz fudbala i najavio da će svoj novac uložiti u bolnice i dobrotvorni rad, a njegovi nekadašnji saigrači imali su samo reči hvale.

Fudbal 20.12.2014 | 14:20
Abidal prodao sva kola za pomoć bolesnoj djeci!

Abidalu je u aprilu 2011. godine dijagnostifikovan kancer jetre, a godinu dana kasnije mu je izvršena i transplatacija. Francuz je u petak potvrdio da ima ponudu Barselone da se vrati i preuzme neku od funkcija u klubu, ali da će odluku doneti u narednom periodu.

"Tačno je da imam ponudu Barselone, ali prvo želim da se odmorim i provedem vreme sa porodicom, tako da ću odluku o ponudi doneti kasnije", poručio je Abidal.

Nekadašnji igrač Liona osvrnuo se i na period kada mu je ustanovljen tumor jetre, nakon čega je usledila velika borba u njegovom životu.

"Nakon svega što sam preživeo tokom bolesti, naučio sam da pravim razliku između bitnih stvari i onih koje su marginalne. Dok igrate fudbal znate da možete kupiti sve što poželite, ali kada vas zadesi ovakva nesreća tada shvatite da su materijalne stvari potpuno bezvredne. Prodao sam sve svoje automobile i sav novac ću usmeriti ka dobrotvornom radu i pomaganju deci i bolnicama", rekao je Erik Abidal i tako pokazao onu stranu koju ne poseduju svi.

Doktor Huan Karlos Garsija Valdekas koji je operisao Abidala, izneo je niz pohvala na račun Erikovog karaktera.

"Kada smo ga operisali, samo smo razmišljali o tome da mu spasimo život, a niko nije ni pomišljao da bi on mogao ponovo da zaigra. Međutim, Erik ima izuzetan pobednički mentalitet i nikada nije žalio zbog toga što ga je zadesilo. On je veliki čovek", izjavio je Valdekas.

Abidal je karijeru započeo u Monaku 2000. godine, gde je igrao dve sezone. Potom 2002. prelazi u redove Lila za koji nastupa takođe dve godine, da bi od 2004. do 2007. branio boje Olimpika iz Liona, gde je i stekao ozbiljno fudbalsko ime koje ga je kasnije i determinisalo kao pouzdanog defanzivca. Narednih šest godine igrao je za Barselonu sve do leta 2013. nakon čega se vratio u tim Monaka gde je proveo samo jednu sezonu. Njegov poslednji klub bio je Olimpijakos u koji je došao u julu ove godine. Za reprezentaciju Francuske sakupio je 67 nastupa i nije se upisao u strelce.

"Abidal ima veće srce nego bilo ko. Nikada ne misli na sebe, već samo na druge", naglasio je Dani Alveš, koji sa Abidalom igrao u dresu Barselone, dok je Havijer Maskerano, takođe saigrač iz Barse, rekao kako je ponosan što poznaje Erika i da je on primer svima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nikola

20.12.2014 13:31

Svaka čast ljudino

ODGOVORITE