Из "Мајданпека" нестао килограм злата

Килограм злата, вриједности око 50.000 евра, нестао је из "Златаре Мајданпек", утврђено је ванредним пописом.
То није коначна количина која је нестала с обзиром на то да је провјера у највећем српском произвођачу злата још у току.

Србија 20.12.2014 | 09:54
Из "Мајданпека" нестао килограм злата

Према незваничним информацијама, из два сефа из изложбеног салона нестао је искључиво златни накит, али не и други предмети који су, осим тог племенитог метала, у себи имали драго камење и бисере.

Недостају дукати, златници, огрлице, наруквице и прстење од чистог злата.

"Вечерње" пишу да нестанак злата не би био ни откривен да није било продавца пилића, који је требало да добије златну огрлицу као компензацију за своју робу, коју је продао синдикату овог предузећа.

Након што је, послије више изговора из овог предузећа, утврђено да огрлице нема, услиједио је ванредни попис и о свему је обавијештена полиција.

Ванредном контролом прво је утврђено да недостаје пола килограма злата, али је сада бројка дуплирана.

Кључ од два сефа из којих је нестало злати имало је неколико особа, од којих је већина, када се сазнало за нестанак злата, завршила у болници.

Полиција је најавила и полиграфско испитивање радника "Златаре", за које се сумња да су умијешани у нестанак накита.

Средином 2012. године из погона "Ковнице" нестало је 298 грама злата виједног око 12.000 евра, које је било прирпемљено за израду злантика.

"Златара Мајданпек" је у реструктурирању.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИКИ

20.12.2014 08:57

Па Баја је скоро био у Србији, он зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

20.12.2014 09:05

Погледајте берзу ! Како неко може да напише килограм вриједан 50 000 € кад је килограм 24цт злата 34,100 € ! Скупљег нема . Неки дан ролеx јуст даy дате вриједан 120 000 € а он полован од 3 до 12 зависно од "кићења" .

ОДГОВОРИТЕ