Iz "Majdanpeka" nestao kilogram zlata

Kilogram zlata, vrijednosti oko 50.000 evra, nestao je iz "Zlatare Majdanpek", utvrđeno je vanrednim popisom.
To nije konačna količina koja je nestala s obzirom na to da je provjera u najvećem srpskom proizvođaču zlata još u toku.

Srbija 20.12.2014 | 09:54
Iz "Majdanpeka" nestao kilogram zlata

Prema nezvaničnim informacijama, iz dva sefa iz izložbenog salona nestao je isključivo zlatni nakit, ali ne i drugi predmeti koji su, osim tog plemenitog metala, u sebi imali drago kamenje i bisere.

Nedostaju dukati, zlatnici, ogrlice, narukvice i prstenje od čistog zlata.

"Večernje" pišu da nestanak zlata ne bi bio ni otkriven da nije bilo prodavca pilića, koji je trebalo da dobije zlatnu ogrlicu kao kompenzaciju za svoju robu, koju je prodao sindikatu ovog preduzeća.

Nakon što je, poslije više izgovora iz ovog preduzeća, utvrđeno da ogrlice nema, uslijedio je vanredni popis i o svemu je obaviještena policija.

Vanrednom kontrolom prvo je utvrđeno da nedostaje pola kilograma zlata, ali je sada brojka duplirana.

Ključ od dva sefa iz kojih je nestalo zlati imalo je nekoliko osoba, od kojih je većina, kada se saznalo za nestanak zlata, završila u bolnici.

Policija je najavila i poligrafsko ispitivanje radnika "Zlatare", za koje se sumnja da su umiješani u nestanak nakita.

Sredinom 2012. godine iz pogona "Kovnice" nestalo je 298 grama zlata vijednog oko 12.000 evra, koje je bilo prirpemljeno za izradu zlantika.

"Zlatara Majdanpek" je u restrukturiranju.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIKI

20.12.2014 08:57

Pa Baja je skoro bio u Srbiji, on zna.

ODGOVORITE
Name

Kako

20.12.2014 09:05

Pogledajte berzu ! Kako neko može da napiše kilogram vrijedan 50 000 € kad je kilogram 24ct zlata 34,100 € ! Skupljeg nema . Neki dan rolex just day date vrijedan 120 000 € a on polovan od 3 do 12 zavisno od "kićenja" .

ODGOVORITE