Ривали Звезде у Топ 16 су...

Цедевита је променила састав Звездине групе у последњи час! Црвено-беле чека још најмање седам јаких евролигашких утакмица у Београду ове зиме.

Кошарка 20.12.2014 | 12:00
Ривали Звезде у Топ 16 су...

Кошаркаши Црвене звезде Телеком пласирали су се у Топ 16 фазу Евролиге са другог места у Групи Д, што значи да ће им противници у наставку такмичења, у Групи Е, бити клубови који заједно имају преко 20 титула првака Европе!

У једном тренутку, чинило се да ће поред Црвене звезде, групу од осам клубова чинити још Реал Мадрид, Барселона, Макаби Тел Авив, Панатинаикос, Галатасарај, Жалгирис и Уникаха Малага.

Бар се тако мислило...

Међутим, у једној од последњих утакмица прве фазе, Цедевита је у Берлину победила Албу резултатом 67:70, упркос вођству екипе нашег Саше Обрадовића током највећег дела утакмице, што је значило да Уникаха иде у Групу Ф, а Алба код Црвене звезде!

Значи, поред Реала, Барсе, Макабија, Панате, Галате и Жалгириса, у Београд ће и Алба.

Уникаха, с којом Алба има 1:1 у првој фази (тешко је рећи ко је јачи ривал) завршила је у другачијој конкуренцији.

Групу Ф чине: ЦСКА Москва, Фенербахче Улкер, Олимпијакос, Анадолу Ефес, Уникаха Малага, Лаборал Кућа, Нижњи Новгород и Армани Милано.

Друга фаза почиње 30. децембра и биће завршена 10. априла, када ће бити познати учесници четвртфинала Евролиге за сезону 2014/15.

Пре неколико дана, говорећи о буџету за текућу сезону, први човек Црвене звезде Небојша Човић открио је податак да је клуб од летос, од продаје сезонских улазница, улазница за мечеве АБА лиге у "Пиониру" и за свега четири утакмице у "Комбанк арени", зарадио око 700.000 евра.

Нема сумње да ће после још седам мечева у "Арени", руководство црвено-белих лакше него иначе попунити буџет за ову сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар