Отац репрезентативца БиХ оптужен за ратни злочин!

Тадија Шуњић, отац фудбалског репрезентативца Босне и Херцеговине Тонија Шуњића, оптужен је за ратни злочин против ратних заробљеника!

Фудбал 20.12.2014 | 10:40
Отац репрезентативца БиХ оптужен за ратни злочин!

Тадија Шуњић, отац фудбалера Краснодара, осумњичен је да је као припадник Хрватског вијећа одбране (ХВО) убио једну особу бошњачке националности у месту Војно код Мостара, а "Дневни аваз" наводи у петак да је уочи изјашњења о кривици пред Кантоналним судом у Мостару највероватније побјегао у Хрватску.
"Ту информацију вам не могу ни потврдити нити демантовати, али вам могу казати да сам након што се није појавио на рочишту, дао наредбу полицијским агенцијама да га покушају лоцирати", изјавио је кантонални тужилац задужен за тај предмет, Санел Пајевић, додавши да ће Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона затражити мере притвора с циљем расписивања потернице.

Из МУП-а ХНК је сарајевском листу речено да је једина информација коју могу дати односи на то да је Шуњић жив. Такође, како сазнаје "Аваз", Кантонални суд је Шуњићу одузео пасош, али је потврђена чињеница да поседује и хрватско држављанство.

Иначе, Шуњић сениор имао је обавезу да се сваког понедељка јавља у полицијску станицу Мостар-Сјевер.

Његов син, Тони одиграо је 14 утакмица за репрезентацију Босне и Херцеговине, а тренутно је члан руског Кубан Краснодара. У играчкој каријери је наступао још за украјинску Зорју, белгијски Кортрајк и матични Зрињски из Мостара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Истина

22.12.2014 18:55

Па и отац од играча врањеса Жељо звани буцо је био снајпериста у ИВ лакој бригади на Добој Истоку локацијама Свијетлица, Ходјици Бегова Глава нека се само зна

ОДГОВОРИТЕ