Otac reprezentativca BiH optužen za ratni zločin!

Tadija Šunjić, otac fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Tonija Šunjića, optužen je za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika!

Fudbal 20.12.2014 | 10:40
Otac reprezentativca BiH optužen za ratni zločin!

Tadija Šunjić, otac fudbalera Krasnodara, osumnjičen je da je kao pripadnik Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) ubio jednu osobu bošnjačke nacionalnosti u mestu Vojno kod Mostara, a "Dnevni avaz" navodi u petak da je uoči izjašnjenja o krivici pred Kantonalnim sudom u Mostaru najverovatnije pobjegao u Hrvatsku.
"Tu informaciju vam ne mogu ni potvrditi niti demantovati, ali vam mogu kazati da sam nakon što se nije pojavio na ročištu, dao naredbu policijskim agencijama da ga pokušaju locirati", izjavio je kantonalni tužilac zadužen za taj predmet, Sanel Pajević, dodavši da će Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražiti mere pritvora s ciljem raspisivanja poternice.

Iz MUP-a HNK je sarajevskom listu rečeno da je jedina informacija koju mogu dati odnosi na to da je Šunjić živ. Takođe, kako saznaje "Avaz", Kantonalni sud je Šunjiću oduzeo pasoš, ali je potvrđena činjenica da poseduje i hrvatsko državljanstvo.

Inače, Šunjić senior imao je obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Mostar-Sjever.

Njegov sin, Toni odigrao je 14 utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a trenutno je član ruskog Kuban Krasnodara. U igračkoj karijeri je nastupao još za ukrajinsku Zorju, belgijski Kortrajk i matični Zrinjski iz Mostara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istina

22.12.2014 18:55

Pa i otac od igrača vranjesa Željo zvani buco je bio snajperista u IV lakoj brigadi na Doboj Istoku lokacijama Svijetlica, Hodjici Begova Glava neka se samo zna

ODGOVORITE