Од Романића покушао изнудити 75.000 КМ

Давор Кондић (20) из Поткозарја, код Бањалуке, осумњичен је да је пријетећим порукама покушао изнудити новац од Жељка Романића, приједорског бизнисмена и власника компаније "Пети неплан".

Република Српска 20.12.2014 | 07:40
Од Романића покушао изнудити 75.000 КМ

Осумњичени је након саслушања у полицији пуштен на слободу, а након комплетирања предмета против њега ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу изнуда.

Кондић је од 8. децембра с два претплатничка броја Романићу упутио више пријетећих СМС-ова с циљем да од њега изнуди 75.000 марака.

Како незванично сазнајемо, у пријетећим порукама које је Кондић упућивао приједорском бизнисмену писало је да ће му запалити кућу, локал, убити породицу, те њега пребити. У задњој поруци Кондић му је чак запријетио да ће остати без унучета.

Романић је казао да је Кондић пријетио и његовом сину, те да их је упорозио да ником не смију показивати поруке.

"Ја сам пријетње одмах пријавио полицији. Написао ми је поруку да му у сриједу спремим 75.000 КМ, те да ће ми јавити мјесто и вријеме, али до тога није дошло, јер га је полиција у међувремену лоцирала и ухасила", казао је Романић.

Како каже, Кондића никада није видио у животу, нити је чуо за њега до оног дана када је приведен у полицију на саслушање.

"Тог младића у полицији сам први пут видио. Мислим да се ради о потенцијално озбиљном проблему, јер тај младић очито не преза ни од чега", истакао је Романић, наглашавајући да му је Кондић пред полицијом рекао да га се не плаши.

Што се тиче полиције, истиче Романић, она је одмах максимално професионално одрадила посао, због чега им је и захвалан.

"Ово сам први пут доживио, јер у свом вишегодишњем послу никада на тај начин нисам преговарао са партнерима, са свима имам фин однос", каже приједорски бизнисмен.

Кондић је, како сазнајемо, полицији одраније познат по нарушавању јавног реда и мира, те је једном приликом дизалом претукао човјека.

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дзомба

20.12.2014 19:02

Знас ти све Бог је свједок БАБИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

20.12.2014 22:41

Не треба оправдавати никакво насиље нити овакав чин, али када се погледа списак дужника УИО може се рећи да је овај дјечко само тражио своје. Сигуран сам да се на овом списку може наћи још Романићевих повезаних предузећа: хттп://www.уино.гов.ба/доwнлоад/дузници/пдв%20дузници.пдф Али ево да издвојимо ова два најпознатија: ПЕТИ НЕПЛАН д.о.о. Нишевићи 97 Приједор ДУГ 1,627,836.52КМ ПЕТИ НЕПЛАН с.у.р. вл. Романић Жељко Омарска бб Приједор ДУГ 37,373.60КМ Значи вијест је то што је неки клињо слао пријетеће СМС-ове, а није вијест то што је овај недипломирани основац (са 4 разреда основне школе) направио држави милионске дугове? Није ни то била вијест кад је својим радницима умјесто плате давао бонове које су могли да потроше само у његовим фирмама, али с тим да нису могли да купе нафту за те бонове? Није ни вијест то да је без и једног документа изградио пословни објекат у центру Омарске? Могло би се тако набрајати до у недоглед... Син му је одборник ДНС-а у скупштини Приједора, а гарантујем да није прочитао више од 10 страница лектире. Али кад се да нафта за кампању и доносе личне карте на бирачко мјесто, гдје се успут подијели која литра ракије и испече прасе онда је лако постати одборник. Тај човјек да има образа, са дугом од преко милион и по марака према држави, не би се појављивао нигдје, ћутао би и бјежао би од јавности. А и питање је да ли је дечко уопште покушао изнуду, јер се дешавало и прије да ова неиживиљена сподоба лажно пријављује млађе особе за разна измишљена дјела.

ОДГОВОРИТЕ