Осуда напада на екипу РТВ БН

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске осуђује напад на екипу РТВ БН који се догодио у брчанском насељу Кланац као и поступак припадника Полиције Брчко дистрикта који нису ништа урадили да заштите
новинарску екипу.

Република Српска 19.12.2014 | 14:36
Осуда напада на екипу РТВ БН

Удружење новинара Републике Српске подсјећа да је приликом извођења акције Полиције дистрикта у претресима и хапшењу дилера дроге, грубо нападнут и вријеђан сниматељ Горан Опачић.

Мајка једног од ухапшених Хабиба Чачковић је, уз увреде на националној основи покушала разбити камеру, а затим је одузела статив који је био слободан и изговорила више националистичких увреда.

За све вријеме припадници Полиције који су обезбјеђивали мјесто претреса, чак ни на гласан позив сниматеља да заштите имовину и обезбиједе му да ради, нису реаговали.

Управни одбор Удружења новинара Републике Српске тржи од надлежних институција да адекватно реагују и проведу поступак против полицајаца који нису заштитили новинарску екипу која је професионално обављала свој посао.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мујо

19.12.2014 14:01

Требало би као у неким градовима Србије да се објаве имена и презимена адреса као и слике свих дилера дроге јер они убијају нашу дјецу !!!А хабиби би препоручио обавезно лијечење јер због оваквих лудака настаје национална нетрепељивост!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

19.12.2014 19:47

И ово је Додиково масло

ОДГОВОРИТЕ