Osuda napada na ekipu RTV BN

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske osuđuje napad na ekipu RTV BN koji se dogodio u brčanskom naselju Klanac kao i postupak pripadnika Policije Brčko distrikta koji nisu ništa uradili da zaštite
novinarsku ekipu.

Republika Srpska 19.12.2014 | 14:36
Osuda napada na ekipu RTV BN

Udruženje novinara Republike Srpske podsjeća da je prilikom izvođenja akcije Policije distrikta u pretresima i hapšenju dilera droge, grubo napadnut i vrijeđan snimatelj Goran Opačić.

Majka jednog od uhapšenih Habiba Čačković je, uz uvrede na nacionalnoj osnovi pokušala razbiti kameru, a zatim je oduzela stativ koji je bio slobodan i izgovorila više nacionalističkih uvreda.

Za sve vrijeme pripadnici Policije koji su obezbjeđivali mjesto pretresa, čak ni na glasan poziv snimatelja da zaštite imovinu i obezbijede mu da radi, nisu reagovali.

Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske trži od nadležnih institucija da adekvatno reaguju i provedu postupak protiv policajaca koji nisu zaštitili novinarsku ekipu koja je profesionalno obavljala svoj posao.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mujo

19.12.2014 14:01

Trebalo bi kao u nekim gradovima Srbije da se objave imena i prezimena adresa kao i slike svih dilera droge jer oni ubijaju našu djecu !!!A habibi bi preporučio obavezno liječenje jer zbog ovakvih ludaka nastaje nacionalna netrepeljivost!!!

ODGOVORITE
Name

baja

19.12.2014 19:47

I ovo je Dodikovo maslo

ODGOVORITE