''Трозубац'' Меси, Нејмар, Суарес и пробелми Барсе!

Говорило се годинама – кад би Барселона имала мало чврстине у последњој линији нико јој не би могао ни прићи! Међутим, ове сезоне одбрана функционише беспрекорно, у Примери је примила свега седам голова што је клупски рекорд за 21. век. Где је онда проблем?

Фудбал 19.12.2014 | 21:20
''Трозубац'' Меси, Нејмар, Суарес и пробелми Барсе!

Парадоксално – у нападу. Баш тамо где су Каталонци, барем на папиру, најјачи. Тамо где су Лионел Меси, без сумње једног од најбољих играча у историји фудбала, разиграни Нејмар, те Луис Суарез, који је прошле сезоне малтене сам носио Ливерпул до другог места Премијер лиге.

Жртвован је Алексис Санчез. И нема се ту шта замерити управи Барсе. Тешко да у свету фудбала постоји клуб који би пропустио прилику да ангажује Суареза. Али на терену паклена идеја никако да се преточи у дело. У првих 15 кола Примере Блауграна је постигла 36 голова колико и у последњој години под вођством Франка Рајкарда.

Можда би истина ситуација била мало боља да Уругвајац није дебитовао тек у деветом колу. Можда би се машина већ захуктала. Можда би Суарез дао који гол у Примери. А можда му једноставно не лежи игра по крилу што је у Месијевој Барселони просто неизбежно.

Али није само Суарез проблем. Штавише. Нападачки трио Барсе нема ни подршку позадинаца. Меси је постигао 13 голова, Нејмар 11. Сви остали заједно свега 12 у 15 утакмица. А проблеми постају посебно очигледно када се обрати пажња на Блаугранине мечеве на страни.

На гостовањима – само 12 голова. Свега 33 одсто. У шест сезона у 21. веку у којима је Барса освајала титуле тај проценат је увек ишао изнад 40 одсто. У сезони 2010/2011 достигао је и магичну границу од 51 одсто. Реал Мадрид је, поређења ради, на страни постигао чак 31 гол.

Велика разлика. Бодовно - не још. Али Луис Енрике мора да реагује.

Коментари / 0

Оставите коментар