Велики сукоб у хрватском спорту!

Хрватски олимпијски одбор одлучио је да за најбољег хрватског спортисту у 2014. години прогласи скијаша Ивицу Костелића који је освојио сребро у Сочију.

Остали спортови 19.12.2014 | 20:20
Велики сукоб у хрватском спорту!

Овом одлуком незадовољан је Хрватски тениски савез, који је изразио незадовољство чињеницом да Марин Чилић није проглашен најбољим спортистом године у избору Хрватског олимпијског одбора.

"Хрватски тениски савез је неугодно изненађен резултатом избора Хрватског олимпијског одбора за најбољег спортисту у 2014. години, односно чињеницом да је наш Марин Чилић остао без трофеја за сезону током које је остварио врхунске резултате. Круна међу њима био је тријумф на УС Опену, што је глобално једно од највећих достигнућа уопште у свијету спорта.

Наше разочарање ни на који начин не умањује наш респект према успјесима Ивице Костелића у 2014. години, посебно освајање сребрне медаље на ЗОИ у Сочију, као ни укупну спортску каријеру, на чему му од срца честитамо.

Ипак, побједа Марина Чилића на УС Опену био је један од највећих успјеха хрватског спорта не само ове године, него уопште. Но, изненађујуће, није био довољан за освајање ове награде. Марин је један од ријетких тенисера током посљедњих десет година изван тројца Федерер, Надал, Ђоковић који је освојио титулу на Грен Слем турниру.

Његов величанствени тријумф у Њујорку био је изузетно цијењен како у Хрватској, тако и глобално. Готово да није било медија који није објавио причу о Мариновом успјеху и на тај начин промовисао Хрватску као земљу талентованих спортиста.

Хрватски олимпијски одбор нажалост није овом приликом препознао вриједност успјеха Марина Чилића, иако према правилнику о додјели награде за најбољег спортисту с оваквим успјехом никад нико досад није био закинут. Зато смо увјерени да је овај пут ХОО направио озбиљан пропуст," истакли су из ХТС-а.

Коментари / 0

Оставите коментар