Серија убистава врхунских банкара

Велика црна мистерија надвила се над финансијском сценом у свијету - чак 52 врхунска банкара погинула су или су се убила у посљедњих 19 мјесеци.

Свијет 19.12.2014 | 13:50
Серија убистава врхунских банкара

Само ове године убило се или је погинуло 37 врхунских банкара, односно тројица сваки мјесец.Црна серија почела је у марту 2013. када се скоком кроз прозор убио Дејвид Роси, директор у банци "Монте деи Пасцхи".

Мјесец и по затим скоком из јурећег воза убио се Дејвид Вилијем Вејгуд, менаџер у ХСБЦ Банк.Посебно шокантна била је смрт америчког банкара Шона Д. Милера (на фотографији), који је пронађен пререзаног гркљана у својој купаоници 18. новембра ове године.

Два посљедња примјера догодила су се у Белгији и у Великој Британији.Почетком новембра у Белгији је нестао Герт Так (52), који је у једној великој банци водио рачуне богатих.

Након мјесец дана полиција је његово тијело пронашла на плажи у Остендеу, а на њему није било никаквих трагова насиља. Иако се нагађа да је можда желио побјећи с новцем својих клијената, његове колеге одбацују такве теорије.

Прије седам дана лондонски инвестицијски банкар Скот Јанг пронађен је набоден на шиљке ограде испред зграде у којој је живио. Наводно је скочио из свог пентхоусеа у згради која се налази покрај куће у којој је некад живио бубњар "Беатлеса" Ринго Стар.

Полицији и ватрогасцима требало је неколико сати да његово тијело скину с ограде, а медији су сљедећег дана писали да је ријеч о још једној сумњивој смрти, 37. у овој години.На бројним блоговима већ се распреда о теоријама завјере и о мистерији која обавија смрти банкара.

Тога је, додуше, било и 2008. на почетку велике кризе, али то су махом била самоубиства, преноси Вечерњи лист.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

За насе банкаре се не брините

19.12.2014 13:03

Код нас да бар одговарају ови из ИРБ због давања великих кредита партијским фирмама а многи не врацају те кредите

ОДГОВОРИТЕ