Ана тремарош због Роџера!

"Роџер ме је одушевио колико је талентован и каквим умећем влада на терену. Брижан је, велики шампион, и сигурно ћу прихватити савете које ми је дао", открила Ивановићева у интервјуу за "Новости".

Тенис 19.12.2014 | 15:20
Ана тремарош због Роџера!

Ана Ивановић наступала је ове године премијерно у егзибиционој Међународној премијер тениској лиги. Била је у победничком тиму заједно са Роџером Федерером, рекордером по броју освојених гренд слем трофеја.

Српска тенисерка у интервјуу за "Новости" открила је како је било дружити се са Федерером.

"Он је заиста велики шампион. Још једном сам се одушевила колико је талентован и каквим умећем влада на терену, док је ван терена много пријатан и прави је џентлмен. Велики човек. Брижан је, пуно говори о својој породици, о припремама, о каријери. Када ти савет да неки такав шампион, сигурно да ћу да прихватим његове сугестије. Искрено да кажем, имала сам трему када сам први дан морала да играм после њега, није нимало лако, када је играо савршена три сета", изјавила је Ана.

Она је открила да јој је Швајцарац дао неколико добрих савета.

"Причали смо о томе колико је важно да се направи баланс у животу. Многи играчи су често веома оптерећни и изгледају несрећно и незадовољно. Немају опцију да уживају у такмичењу, у раду, у путовањима. Важно је опустити се, одморити, направити окружење које ти одговара. На томе ја радим, мислим да сам ове године направила прави корак и желим да наставим у том смеру".

Ивановићева је открила и да је унела одређене промене у свој живот.

"У животу сваке особе дође период када сазриш. Ја сам током претходне године покушавала да нађем баланс, јер сам схватила да радим оно што волим.Пре пет, шест или седам година сам стално била на путу, ишла на турнире, из места у место. Сада ми више значи да имам базу, неко место где ћу да се вратим, да посетим пријатеље, много сам више у контакту са њима него пре. Била сам некако лења по том питању. Сада сам се више активирала. Имам неки други живот, није све само тенис. То ми пуно значи. Наравно, имам велике циљеве на терену које желим да остварим, и мислим да могу до њих, али то ћу постићи уз тај баланс. Толико година сам на туру, да схватите да је много тешко ако сте сами у томе, између четири зида. Важно је да имате времена за породицу, пријатеље, за шопинг, за филм, за било шта друго. Важно је покушати да сте на свим пољима срећни и мислим да је то могуће".

ЦИЉ 2015 - ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛА

"Велики циљ сам поставила за себе, волела бих да освојим гренд слем. Свесна сам да је то тешко, да захтева доста рада, али већ сам доказала да могу да победим играчице из самог врха, много сам добијених мечева одиграла, и освојила титула. Циљ ми је да на већим турнирима одиграм боље него у 2014. Свесна сам да је то процес, али радим много, фокусирана сам на напредак".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вики

19.12.2014 14:36

ПеРФецт

ОДГОВОРИТЕ