Ana tremaroš zbog Rodžera!

"Rodžer me je oduševio koliko je talentovan i kakvim umećem vlada na terenu. Brižan je, veliki šampion, i sigurno ću prihvatiti savete koje mi je dao", otkrila Ivanovićeva u intervjuu za "Novosti".

Tenis 19.12.2014 | 15:20
Ana tremaroš zbog Rodžera!

Ana Ivanović nastupala je ove godine premijerno u egzibicionoj Međunarodnoj premijer teniskoj ligi. Bila je u pobedničkom timu zajedno sa Rodžerom Federerom, rekorderom po broju osvojenih grend slem trofeja.

Srpska teniserka u intervjuu za "Novosti" otkrila je kako je bilo družiti se sa Federerom.

"On je zaista veliki šampion. Još jednom sam se oduševila koliko je talentovan i kakvim umećem vlada na terenu, dok je van terena mnogo prijatan i pravi je džentlmen. Veliki čovek. Brižan je, puno govori o svojoj porodici, o pripremama, o karijeri. Kada ti savet da neki takav šampion, sigurno da ću da prihvatim njegove sugestije. Iskreno da kažem, imala sam tremu kada sam prvi dan morala da igram posle njega, nije nimalo lako, kada je igrao savršena tri seta", izjavila je Ana.

Ona je otkrila da joj je Švajcarac dao nekoliko dobrih saveta.

"Pričali smo o tome koliko je važno da se napravi balans u životu. Mnogi igrači su često veoma opterećni i izgledaju nesrećno i nezadovoljno. Nemaju opciju da uživaju u takmičenju, u radu, u putovanjima. Važno je opustiti se, odmoriti, napraviti okruženje koje ti odgovara. Na tome ja radim, mislim da sam ove godine napravila pravi korak i želim da nastavim u tom smeru".

Ivanovićeva je otkrila i da je unela određene promene u svoj život.

"U životu svake osobe dođe period kada sazriš. Ja sam tokom prethodne godine pokušavala da nađem balans, jer sam shvatila da radim ono što volim.Pre pet, šest ili sedam godina sam stalno bila na putu, išla na turnire, iz mesta u mesto. Sada mi više znači da imam bazu, neko mesto gde ću da se vratim, da posetim prijatelje, mnogo sam više u kontaktu sa njima nego pre. Bila sam nekako lenja po tom pitanju. Sada sam se više aktivirala. Imam neki drugi život, nije sve samo tenis. To mi puno znači. Naravno, imam velike ciljeve na terenu koje želim da ostvarim, i mislim da mogu do njih, ali to ću postići uz taj balans. Toliko godina sam na turu, da shvatite da je mnogo teško ako ste sami u tome, između četiri zida. Važno je da imate vremena za porodicu, prijatelje, za šoping, za film, za bilo šta drugo. Važno je pokušati da ste na svim poljima srećni i mislim da je to moguće".

CILJ 2015 - GREND SLEM TITULA

"Veliki cilj sam postavila za sebe, volela bih da osvojim grend slem. Svesna sam da je to teško, da zahteva dosta rada, ali već sam dokazala da mogu da pobedim igračice iz samog vrha, mnogo sam dobijenih mečeva odigrala, i osvojila titula. Cilj mi je da na većim turnirima odigram bolje nego u 2014. Svesna sam da je to proces, ali radim mnogo, fokusirana sam na napredak".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

viki

19.12.2014 14:36

PeRFect

ODGOVORITE