ПСЖ за Контеа - 28 милиона!

Све јаче су најаве да ће Блан остати без посла, Италијан реалнија опција од Симеонеа.

Фудбал 19.12.2014 | 12:00
ПСЖ за Контеа - 28 милиона!

Купио је Пари Сен Жермен практично све што му је потребно да стане уз раме најјачим клубовима Европе и буде конкурентан у борби за освајање Лиге шампиона. Скоро све, осим тренера. Јер, мало ко види Лорана Блана као стратега који ће екипу препуну звезда довести до победничког постоља у најквалитетнијем клупском такмичењу… А, изгледа да га у последње време у тој улози све мање виде и челници Пари Сен Жермена, пре свих Насер ал Келаифи који је алфа и омега француског клуба.

Све јаче су најаве да је Блан близу краја тренерског мандата у Паризу, спекулише се именима његовог наследника, а изгледа да би Антонио Конте требало да постане наследник популарном Председнику, пошто прва жеља Симеоне ипак није реална опција. О тој опција се стидљиво шушкало претходних недеља, сада се прича на сав глас.

Италијански медији наводе да је Ал Келаифи ступио у контакт са Контеом и предочио му услове сарадње. Понудио је Италијану четверогодишњи уговор вредан 28 милиона евра! Конте је прошлог лета преузео селекторску функцију у Италији, али није задовољан развојем ситуације и поготово односом са челницима матичног Савеза.

Конте је Јувентус напустио управо због недостатка амбиције клупског руководства да нападне трофеј у Лиги шампиона. Конте је желео искорак, желео је Јуве у врху, али клуб је имао скромније апетите и уследио је разлаз. Сада му се указала шанса да нападне трофеј у Лиги шампиона.

Питање је само када би Конте требало да наследи Блана. Ал Келаифи је још у дилеми да ли да се коцка са Бланом и уђе у наставака сезоне у Лиги шампиона са актуелним тренером где га чекају Челси и Мурињо. Прошле сезоне је Мурињова тактичка надмоћ донела Челсију превагу у двобоју са Свецима и Бланом. Ал Келаифи се боји истог сценарија. Конте би свакако био поузданија варијанта пред нови двомеч са Плавцима.

Блан има уговор до јуна, извесно је да он неће бити продужен, остаје само да видимо да ли ће бити раскинут пре времена и да ли ћемо на пролеће гледати тренерски окршај Контеа и Муриња.

Коментари / 0

Оставите коментар