PSŽ za Kontea - 28 miliona!

Sve jače su najave da će Blan ostati bez posla, Italijan realnija opcija od Simeonea.

Fudbal 19.12.2014 | 12:00
PSŽ za Kontea - 28 miliona!

Kupio je Pari Sen Žermen praktično sve što mu je potrebno da stane uz rame najjačim klubovima Evrope i bude konkurentan u borbi za osvajanje Lige šampiona. Skoro sve, osim trenera. Jer, malo ko vidi Lorana Blana kao stratega koji će ekipu prepunu zvezda dovesti do pobedničkog postolja u najkvalitetnijem klupskom takmičenju… A, izgleda da ga u poslednje vreme u toj ulozi sve manje vide i čelnici Pari Sen Žermena, pre svih Naser al Kelaifi koji je alfa i omega francuskog kluba.

Sve jače su najave da je Blan blizu kraja trenerskog mandata u Parizu, spekuliše se imenima njegovog naslednika, a izgleda da bi Antonio Konte trebalo da postane naslednik popularnom Predsedniku, pošto prva želja Simeone ipak nije realna opcija. O toj opcija se stidljivo šuškalo prethodnih nedelja, sada se priča na sav glas.

Italijanski mediji navode da je Al Kelaifi stupio u kontakt sa Konteom i predočio mu uslove saradnje. Ponudio je Italijanu četverogodišnji ugovor vredan 28 miliona evra! Konte je prošlog leta preuzeo selektorsku funkciju u Italiji, ali nije zadovoljan razvojem situacije i pogotovo odnosom sa čelnicima matičnog Saveza.

Konte je Juventus napustio upravo zbog nedostatka ambicije klupskog rukovodstva da napadne trofej u Ligi šampiona. Konte je želeo iskorak, želeo je Juve u vrhu, ali klub je imao skromnije apetite i usledio je razlaz. Sada mu se ukazala šansa da napadne trofej u Ligi šampiona.

Pitanje je samo kada bi Konte trebalo da nasledi Blana. Al Kelaifi je još u dilemi da li da se kocka sa Blanom i uđe u nastavaka sezone u Ligi šampiona sa aktuelnim trenerom gde ga čekaju Čelsi i Murinjo. Prošle sezone je Murinjova taktička nadmoć donela Čelsiju prevagu u dvoboju sa Svecima i Blanom. Al Kelaifi se boji istog scenarija. Konte bi svakako bio pouzdanija varijanta pred novi dvomeč sa Plavcima.

Blan ima ugovor do juna, izvesno je da on neće biti produžen, ostaje samo da vidimo da li će biti raskinut pre vremena i da li ćemo na proleće gledati trenerski okršaj Kontea i Murinja.

Komentari / 0

Ostavite komentar