Српкиња МВП хрватског првенства!

Српска кошаркашица Јована Вукоје, појачање Рагусе, у претходних 10 кола првенства Хрватске била је најкориснија играчица шест пута! У мечу против дојучерашњег учесника Евролиге, Госпића, убацила је 45 поена.

Кошарка 19.12.2014 | 09:20
Српкиња МВП хрватског првенства!

Девет победа и само један пораз учинак је Рагусе у првом делу А-1 хрватске лиге за кошаркашице, те су полусезону завршиле на челу табеле.

Најзаслужнија што је тим из Дубровника остварио најбољи пласман у историји клуба је српска кошаркашица Јована Вукоје (29). На последњој утакмици ове године Рагуса - Госпић (97:52) Вукоје је у среду за 29 минута постигла 45 поена уз шут за 2 19/25. Индекс корисности - 58!
Од досадашњих 10 кола, она је у шест била МВП рунде, а просечни индекс успешности јој је 31,4.

Јована је тренутно први стрелац хрватског првенства са 25 поена у просеку, најбољи крадљивац са 4,6 украдених лопте по мечу и трећи асистент лиге са просечно 5,3 додавања по утакмици.

"Од свих тимова у којима сам играла до сада, најмање сам од Дубровника очекивала да ме овако добро прихвате. Тим је диван, играчице су ме прихватиле као да сам већ годинама с њима у тиму, и кад је таква пријатељска атмосфера међу играчицама, онда кошарка буде уживање. Зато се на свакој утакмици и трудим да максимално допринесем и да сваки меч посматрам као да је најважнији. Мислим да су то приметиле како кошаркашице, тако и тренер и управа клуба, па су ми дали ту част да будем капитен тима на последњој утакмици у овом делу првенства, што ми је више него довољна потврда да колико сам ја задовољна њима, толико су они задовољни са мном", рекла је за МОНДО Јована Вукоје, која је пре Врбаса и Темишвара играла за Нови Загреб.

 

Коментари / 0

Оставите коментар