Srpkinja MVP hrvatskog prvenstva!

Srpska košarkašica Jovana Vukoje, pojačanje Raguse, u prethodnih 10 kola prvenstva Hrvatske bila je najkorisnija igračica šest puta! U meču protiv dojučerašnjeg učesnika Evrolige, Gospića, ubacila je 45 poena.

Košarka 19.12.2014 | 09:20
Srpkinja MVP hrvatskog prvenstva!

Devet pobeda i samo jedan poraz učinak je Raguse u prvom delu A-1 hrvatske lige za košarkašice, te su polusezonu završile na čelu tabele.

Najzaslužnija što je tim iz Dubrovnika ostvario najbolji plasman u istoriji kluba je srpska košarkašica Jovana Vukoje (29). Na poslednjoj utakmici ove godine Ragusa - Gospić (97:52) Vukoje je u sredu za 29 minuta postigla 45 poena uz šut za 2 19/25. Indeks korisnosti - 58!
Od dosadašnjih 10 kola, ona je u šest bila MVP runde, a prosečni indeks uspešnosti joj je 31,4.

Jovana je trenutno prvi strelac hrvatskog prvenstva sa 25 poena u proseku, najbolji kradljivac sa 4,6 ukradenih lopte po meču i treći asistent lige sa prosečno 5,3 dodavanja po utakmici.

"Od svih timova u kojima sam igrala do sada, najmanje sam od Dubrovnika očekivala da me ovako dobro prihvate. Tim je divan, igračice su me prihvatile kao da sam već godinama s njima u timu, i kad je takva prijateljska atmosfera među igračicama, onda košarka bude uživanje. Zato se na svakoj utakmici i trudim da maksimalno doprinesem i da svaki meč posmatram kao da je najvažniji. Mislim da su to primetile kako košarkašice, tako i trener i uprava kluba, pa su mi dali tu čast da budem kapiten tima na poslednjoj utakmici u ovom delu prvenstva, što mi je više nego dovoljna potvrda da koliko sam ja zadovoljna njima, toliko su oni zadovoljni sa mnom", rekla je za MONDO Jovana Vukoje, koja je pre Vrbasa i Temišvara igrala za Novi Zagreb.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar