Бундеслигаши ''пикирали'' Вејиновића!

Потенцијални српски репрезентативац из редова Витесеа могао би у јануарском прелазном року да појача Херту.

Фудбал 19.12.2014 | 08:00
Бундеслигаши ''пикирали'' Вејиновића!

Одличне партије ове сезоне пружа Марко Вејиновић у Витесеу. Офанзивни везиста српског порекла је по свим параметрима други најбоље оцењени играч у холандској Ередивизији, иза Лука де Јонг из ПСВ Ајндховена. Вејиновић је алфа и омега у тиму Витесеа, уписао је осам голова и четири асистенције чиме је мпривукао пажњу бројних клубова.

Летос се Ајакс помињао као могући послодавац Вејиновића, јер су Копљаници желели да исправе грешку коју су направили када Вејиновићев квалитет нису уочили док је био у њиховом омладинском погону. Сада немачки и холандски медији пишу да је за Вејиновића озбиљно заинтересована берлинска Херта и да ће покушати да већ у јануару реализује трансфер. Берлински клуб очајнички тражи офанзивног везисту, поготово јер су повређени Чигерчи и Баумјохан, док ће Бен Хатира и Саломом Калу у јануару отићи на Куп афричких нација. Избор је пао на Вејиновића, а директор Михаел Прец је већ успоставио контакте са Холанђанима и добио обавештење да Вејиновић кошта три милиона евра.

Видећемо да ли ће Херта пристати да плати тражено обештећење, али у сваком случају најбољи грач Витесеа би могао да буде један од траженијих играча на западу Европе у јануарском прелазном року.

Коментари / 0

Оставите коментар