Bundesligaši ''pikirali'' Vejinovića!

Potencijalni srpski reprezentativac iz redova Vitesea mogao bi u januarskom prelaznom roku da pojača Hertu.

Fudbal 19.12.2014 | 08:00
Bundesligaši ''pikirali'' Vejinovića!

Odlične partije ove sezone pruža Marko Vejinović u Viteseu. Ofanzivni vezista srpskog porekla je po svim parametrima drugi najbolje ocenjeni igrač u holandskoj Erediviziji, iza Luka de Jong iz PSV Ajndhovena. Vejinović je alfa i omega u timu Vitesea, upisao je osam golova i četiri asistencije čime je mprivukao pažnju brojnih klubova.

Letos se Ajaks pominjao kao mogući poslodavac Vejinovića, jer su Kopljanici želeli da isprave grešku koju su napravili kada Vejinovićev kvalitet nisu uočili dok je bio u njihovom omladinskom pogonu. Sada nemački i holandski mediji pišu da je za Vejinovića ozbiljno zainteresovana berlinska Herta i da će pokušati da već u januaru realizuje transfer. Berlinski klub očajnički traži ofanzivnog vezistu, pogotovo jer su povređeni Čigerči i Baumjohan, dok će Ben Hatira i Salomom Kalu u januaru otići na Kup afričkih nacija. Izbor je pao na Vejinovića, a direktor Mihael Prec je već uspostavio kontakte sa Holanđanima i dobio obaveštenje da Vejinović košta tri miliona evra.

Videćemo da li će Herta pristati da plati traženo obeštećenje, ali u svakom slučaju najbolji grač Vitesea bi mogao da bude jedan od traženijih igrača na zapadu Evrope u januarskom prelaznom roku.

Komentari / 0

Ostavite komentar