Полиција идентификовала тијело Слађане Гудураш

Основно јавно тужилаштво у Сремској Митровици идентификовало је тело, које је прекјуче пронађено у слупаном "голфу 5" на путу Сремска Рача-Кузмин, и потврђено је да је реч о старлети Слађани Слађи Гудураш (27) из Српца!

Србија 18.12.2014 | 17:28
Полиција идентификовала тијело Слађане Гудураш

Како сазнају медији, тело је идентификовано помоћу отисака прстију, али и њених личних ствари и докумената који су затечени у слупаном "голфу". Међутим, засад није познато како је Слађа настрадала, да ли је сама слетела у канал или је евентуално изгурана с пута.

Основни јавни тужилац Нада Радмановић Грозданић рекла је да се тренутно не може изјаснити да ли у целом случају има елемената кривичног дела или је реч о класичној саобраћајној несрећи.

- Дежурни заменик јавног тужиоца изашао је на лице места, извршио увиђај и издао налог за обдукцију леша. Будући да налаз обдукције још није достављен овом тужилаштву, нисмо у могућности да одговоримо шта је узрок смрти Гудурашеве и да ли у целом случају има елемената кривичног дела. Издата је и наредба за машинско вештачење возила, а како нам ни тај налаз још није доступан, не можемо прецизирати под којим околностима је аутомобил завршио у каналу - рекла је Нада Радмановић Грозданић.

Звучи невероватно, али ни други дан након проналаска тела Слађина мајка Јелка Пантић званично није обавештена о њеној смрти. Целу ноћ провела је у Дому здравља у Српцу, где су јој друштво правиле њене радне колегинице које су јој доносиле храну и воду. Ожалошћена жена не престаје да плаче и јуче је једва смогла снаге да изговори неколико реченица.

- То је то. Крај... Знала сам ја да је то она. Ваљда неко шесто чуло. Само чекам да ми неко потврди да је то моје дете, да могу да одем по њу да је сахраним - рекла је Јелка Пантић и бризнула у плач.

Зоран Макивић, најближи Слађин пријатељ који је и пријавио њен нестанак, каже да је огорчен на рад полиције са обе стране Дрине.

- Не могу да верујем да шест дана нису успели да је пронађу и лоцирају, што су лако могли да учине провером сигнала са њеног мобилног телефона. Замислите, она је шест дана мртва лежала у том каналу, у слупаном аутомобилу. Нису је ни тражили, а то је људско биће, нечије дете... Огорчен сам и повређен као човек! Нико, али баш нико из полиције или званичних државних институција није се удостојио да нас обавести о проналаску тела и аутомобила, а о томе брује сви медији. Њену мајку нису обавестили - тужним гласом појашњава Макивић.

Он каже да у Србији нису желели ни да им кажу где се тело налази и да је приватним каналима успео сазнати да је тело превезено на обдукцију у Институт за судску медицину у Новом Саду.

- Нису нас звали на идентификацију и тек јуче су од србачке полиције тражили да им пошаљу њене отиске прстију, како би преко њих потврдили идентитет. Уз сав бол и тугу коју преживљавам, морам још да се борим против система који очигледно не функционише. Па ми уопште не знамо како, када и где можемо да преузмемо тело, како бисмо га достојанствено сахранили. Зато сам целу ствар преузео на себе, тражио сам помоћ и од Амбасаде БиХ у Србији, јер уколико и то препустимо полицији и нашим институцијама, Слађу нећемо сахранити ни за месец дана - огорчен је Макивић.

 

Извор: Пресс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Логика....

18.12.2014 15:26

Аутомобил "пронадјен" 6 дана касније,средјен и уредјен, наравно.. Сада јос 6 дана покојницу да уреде... И тако ником НИСТА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

боа

18.12.2014 15:37

Макивицу ко си ти да те обавјеставају. Ради се о двије дрзаве без обзира колико ми Србију дозивљавали као своју. Нисам знао да полиција из друге дрзаве треба да обавјестава пријатеље настрадалих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

18.12.2014 15:41

Жалосно,већ се кроје теорије завјере!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боа

18.12.2014 15:42

Наравно искрено сауцесце породици.

ОДГОВОРИТЕ