Policija identifikovala tijelo Slađane Guduraš

Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici identifikovalo je telo, koje je prekjuče pronađeno u slupanom "golfu 5" na putu Sremska Rača-Kuzmin, i potvrđeno je da je reč o starleti Slađani Slađi Guduraš (27) iz Srpca!

Srbija 18.12.2014 | 17:28
Policija identifikovala tijelo Slađane Guduraš

Kako saznaju mediji, telo je identifikovano pomoću otisaka prstiju, ali i njenih ličnih stvari i dokumenata koji su zatečeni u slupanom "golfu". Međutim, zasad nije poznato kako je Slađa nastradala, da li je sama sletela u kanal ili je eventualno izgurana s puta.

Osnovni javni tužilac Nada Radmanović Grozdanić rekla je da se trenutno ne može izjasniti da li u celom slučaju ima elemenata krivičnog dela ili je reč o klasičnoj saobraćajnoj nesreći.

- Dežurni zamenik javnog tužioca izašao je na lice mesta, izvršio uviđaj i izdao nalog za obdukciju leša. Budući da nalaz obdukcije još nije dostavljen ovom tužilaštvu, nismo u mogućnosti da odgovorimo šta je uzrok smrti Guduraševe i da li u celom slučaju ima elemenata krivičnog dela. Izdata je i naredba za mašinsko veštačenje vozila, a kako nam ni taj nalaz još nije dostupan, ne možemo precizirati pod kojim okolnostima je automobil završio u kanalu - rekla je Nada Radmanović Grozdanić.

Zvuči neverovatno, ali ni drugi dan nakon pronalaska tela Slađina majka Jelka Pantić zvanično nije obaveštena o njenoj smrti. Celu noć provela je u Domu zdravlja u Srpcu, gde su joj društvo pravile njene radne koleginice koje su joj donosile hranu i vodu. Ožalošćena žena ne prestaje da plače i juče je jedva smogla snage da izgovori nekoliko rečenica.

- To je to. Kraj... Znala sam ja da je to ona. Valjda neko šesto čulo. Samo čekam da mi neko potvrdi da je to moje dete, da mogu da odem po nju da je sahranim - rekla je Jelka Pantić i briznula u plač.

Zoran Makivić, najbliži Slađin prijatelj koji je i prijavio njen nestanak, kaže da je ogorčen na rad policije sa obe strane Drine.

- Ne mogu da verujem da šest dana nisu uspeli da je pronađu i lociraju, što su lako mogli da učine proverom signala sa njenog mobilnog telefona. Zamislite, ona je šest dana mrtva ležala u tom kanalu, u slupanom automobilu. Nisu je ni tražili, a to je ljudsko biće, nečije dete... Ogorčen sam i povređen kao čovek! Niko, ali baš niko iz policije ili zvaničnih državnih institucija nije se udostojio da nas obavesti o pronalasku tela i automobila, a o tome bruje svi mediji. Njenu majku nisu obavestili - tužnim glasom pojašnjava Makivić.

On kaže da u Srbiji nisu želeli ni da im kažu gde se telo nalazi i da je privatnim kanalima uspeo saznati da je telo prevezeno na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

- Nisu nas zvali na identifikaciju i tek juče su od srbačke policije tražili da im pošalju njene otiske prstiju, kako bi preko njih potvrdili identitet. Uz sav bol i tugu koju preživljavam, moram još da se borim protiv sistema koji očigledno ne funkcioniše. Pa mi uopšte ne znamo kako, kada i gde možemo da preuzmemo telo, kako bismo ga dostojanstveno sahranili. Zato sam celu stvar preuzeo na sebe, tražio sam pomoć i od Ambasade BiH u Srbiji, jer ukoliko i to prepustimo policiji i našim institucijama, Slađu nećemo sahraniti ni za mesec dana - ogorčen je Makivić.

 

Izvor: Press

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Logika....

18.12.2014 15:26

Automobil "pronadjen" 6 dana kasnije,sredjen i uredjen, naravno.. Sada jos 6 dana pokojnicu da urede... I tako nikom NISTA...

ODGOVORITE
Name

boa

18.12.2014 15:37

Makivicu ko si ti da te obavjestavaju. Radi se o dvije drzave bez obzira koliko mi Srbiju dozivljavali kao svoju. Nisam znao da policija iz druge drzave treba da obavjestava prijatelje nastradalih.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

18.12.2014 15:41

Žalosno,već se kroje teorije zavjere!

ODGOVORITE
Name

boa

18.12.2014 15:42

Naravno iskreno saucesce porodici.

ODGOVORITE