Партизанов распуст до 10. 1. 2015.

Фудбалери Партизана поново ће се окупити 10. јануара, када ће почети припреме за пролећни део првенства. За Анталију већ уговорене пријатељске/тренинг утакмице. Најјачи ривали Шахтјор из Доњцека, словеначки Марибор и Динамо из Москве.

Фудбал 19.12.2014 | 11:20
Партизанов распуст до 10. 1. 2015.

Фудбалери Партизана успешно су завршили јесењи део суперлигашког првенства, али и они су свесни да су тек на пола пута до главног циља - освајања титуле првака Србије.

Одмор им је био преко потребан, након учествовања на три фронта (ЈСЛ, Лига Европе и Куп Србије), а имаће га до 10. јануара, када ће "Земунело" опет заживети.

Да ли ће тог дана у Спортском центру "Телеоптик" бити сва "стара лица" или ће се појавити неко нови, показаће наредни дани, односно прелазни рок. Има најава и одлазака и долазака, али, за сада, још нема конретних ствари. До тада ће бити познато и ко ће управљати Партизановим бордом, јер ће бити одржана изборна Скупштина клуба и изабран нови председник.

На сајту Партизана већ је објављен план за зимске припреме. Играчи ће се окупити 10. јануара, у наредна два дана следе тестови и медицински прегледи, а потом и тренинзи у "Земунелу", све до 20. јануара, када се селе у турску Анталију, где ће боравити у хотелу "Сусеси".
Већ је уговорено осам пријатељских/тренинг мечева, с тим што ће црно-бели у два наврата ићи у Анталију.

У тој првој тури противници ће бити:

петак, 23. јануар: Партизан - Динамо Москва (Русија)
уторак, 27. јануар: Партизан - Цирих (Швајцарска)
четвртак, 29. јануар: Партизан - Аустрија Беч (Аустрија)

Повратак у Београд је предвиђен за суботу 31. јануар. План је да се остане у Београду пет дана (а 4. фебруара и још један тест меч, противник за сада није познат).

Од 5. фебруара, Партизан ће поново бити у Анталију (хотел "Сирена") и одиграти још пет мечева.

У другој тури, противници ће бити:

субота, 07. фебруар: Партизан - Сарајево (БИХ)
недеља, 08. фебруар: Партизан - ? (име ривала у овом тренутку још није утврђено)
уторак, 10. фебруар: Партизан - Литекс Ловеч (Бугарска)
четвртак, 12. фебруар: Партизан - Марибор (Словенија)
петак, 13. фебруар: Партизан - Шахтјор Доњецк (Украјина)

Повратак екипе за Београд биће у суботу, 14. фебруара, а пролећни део сезоне у Јелен Суперлиги 2014/15 почиње седам дана касније (21. 22. фебруара).

Стручни штаб Партизана је дакле одабрао веома јаке ривале за одигравање тест мечева током зимских припрема. Шахтјор и Марибор су учесници Лиге шампиона 2014/15 (Украјинци су чак и презимили у Лиги шампиона, тј. пласирали се у 1/8 финала), док су Динамо Москва и Цирих били учесници Лиге Европе 2014/15 (Руси су се, као првопласирани у својој групи и као једина екипа у лиги са максималним бодовним учинком, квалификовали за 1/16 финала).

Аустрија Беч је свакако једно звучно европско име, док ће Сарајево (2. на табели првенства БИХ) и Литекс Ловеч (3. на табели првенства Бугарске), бити добра припрема за оно што црно-беле очекује на проћеле у Јелен Суперлиги Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар