Partizanov raspust do 10. 1. 2015.

Fudbaleri Partizana ponovo će se okupiti 10. januara, kada će početi pripreme za prolećni deo prvenstva. Za Antaliju već ugovorene prijateljske/trening utakmice. Najjači rivali Šahtjor iz Donjceka, slovenački Maribor i Dinamo iz Moskve.

Fudbal 19.12.2014 | 11:20
Partizanov raspust do 10. 1. 2015.

Fudbaleri Partizana uspešno su završili jesenji deo superligaškog prvenstva, ali i oni su svesni da su tek na pola puta do glavnog cilja - osvajanja titule prvaka Srbije.

Odmor im je bio preko potreban, nakon učestvovanja na tri fronta (JSL, Liga Evrope i Kup Srbije), a imaće ga do 10. januara, kada će "Zemunelo" opet zaživeti.

Da li će tog dana u Sportskom centru "Teleoptik" biti sva "stara lica" ili će se pojaviti neko novi, pokazaće naredni dani, odnosno prelazni rok. Ima najava i odlazaka i dolazaka, ali, za sada, još nema konretnih stvari. Do tada će biti poznato i ko će upravljati Partizanovim bordom, jer će biti održana izborna Skupština kluba i izabran novi predsednik.

Na sajtu Partizana već je objavljen plan za zimske pripreme. Igrači će se okupiti 10. januara, u naredna dva dana slede testovi i medicinski pregledi, a potom i treninzi u "Zemunelu", sve do 20. januara, kada se sele u tursku Antaliju, gde će boraviti u hotelu "Susesi".
Već je ugovoreno osam prijateljskih/trening mečeva, s tim što će crno-beli u dva navrata ići u Antaliju.

U toj prvoj turi protivnici će biti:

petak, 23. januar: Partizan - Dinamo Moskva (Rusija)
utorak, 27. januar: Partizan - Cirih (Švajcarska)
četvrtak, 29. januar: Partizan - Austrija Beč (Austrija)

Povratak u Beograd je predviđen za subotu 31. januar. Plan je da se ostane u Beogradu pet dana (a 4. februara i još jedan test meč, protivnik za sada nije poznat).

Od 5. februara, Partizan će ponovo biti u Antaliju (hotel "Sirena") i odigrati još pet mečeva.

U drugoj turi, protivnici će biti:

subota, 07. februar: Partizan - Sarajevo (BIH)
nedelja, 08. februar: Partizan - ? (ime rivala u ovom trenutku još nije utvrđeno)
utorak, 10. februar: Partizan - Liteks Loveč (Bugarska)
četvrtak, 12. februar: Partizan - Maribor (Slovenija)
petak, 13. februar: Partizan - Šahtjor Donjeck (Ukrajina)

Povratak ekipe za Beograd biće u subotu, 14. februara, a prolećni deo sezone u Jelen Superligi 2014/15 počinje sedam dana kasnije (21. 22. februara).

Stručni štab Partizana je dakle odabrao veoma jake rivale za odigravanje test mečeva tokom zimskih priprema. Šahtjor i Maribor su učesnici Lige šampiona 2014/15 (Ukrajinci su čak i prezimili u Ligi šampiona, tj. plasirali se u 1/8 finala), dok su Dinamo Moskva i Cirih bili učesnici Lige Evrope 2014/15 (Rusi su se, kao prvoplasirani u svojoj grupi i kao jedina ekipa u ligi sa maksimalnim bodovnim učinkom, kvalifikovali za 1/16 finala).

Austrija Beč je svakako jedno zvučno evropsko ime, dok će Sarajevo (2. na tabeli prvenstva BIH) i Liteks Loveč (3. na tabeli prvenstva Bugarske), biti dobra priprema za ono što crno-bele očekuje na proćele u Jelen Superligi Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar