НБА видео: Незаборавних 20 туча - 1. део!

И сјајна кошарка и сјајне туче, није НБА лига случајно тако спектакуларан шоу...

Кошарка 18.12.2014 | 20:00
НБА видео: Незаборавних 20 туча - 1. део!

За разлику од хокејашких у којима су актери прилично заштићени опремом или, рецимо, фудбалских које, руку на срце, више личе на борбу петлова, НБА туче одувек су биле посластица за све љубитеље доброг песничења. У односу на данашње, критеријуми суђења битно су се разликовали осамдесетих и деведесетих година, зато и не чуди што се највећи број легендарних окршаја одиграо управо тада. Доносимо вам у причи из три дела неке од најнезаборавнијих…

20. Џеј Ар Смит вс Марди Колинс

Једна од оних која личи на обрачуне у школском дворишту, и то оне између два одељења. У овом случају између Денвер Нагетса и Њујорк Никса. Песнице и нагомилана тела на све стране и таман када сте помислили да су се страсти смириле, све је поново измакло контроли…

19. Ајзеа Томас вс Бил Картрајт

Ово је туча која се углавном састојала од гурања и празних претњи, али имајући у виду однос снага међу актерима, другачије није ни могла да се одвија. Бек Пистонса је у сваком случају на крају прошао добро.

18. Хаким Олајџувон вс Мич Купчак

Иако тако на први поглед не изгледа, Олајџувон је започео тучу, и на крају чак и успео да зада неколико конкретних удараца. Класик из 1986.

17. Маркус Кемби вс Џеф ван Ганди

После добијеног ударца у лице од Денија Ферија, Маркус Кемби кренуо је у осветнички поход на којем је страдао ни мање ни више него његов тренер Ван Ганди.

16. Курт Рамбис вс Кевин Мекхејл

Оно што је осамдесетих Бил Лембир био за Детроит Пистонсе, то је Кевин Мекхејл био у редовима Бостон Селтикса. Једном речју чистач. А начин на који је зауставио тадашње крило Лејкерса Курта Рамбиса, тешко би се могао описати речима. Наравно, уследио је хаос…

15. Алонзо Морнинг вс Лери Џонсон

Четвртфинална утакмица Источне Конференције 1998, била је место окршаја двојице играча „тешке категорије“. Ипак, Зли Зо и Лери Џонсон прилично су се испромашивали, иако у први мах није изгледало тако.

Ово су шест, по нашем избору, најмање екстремних окршаја, које су нам током година приредили кошаркаши и тренери у НБА лиги. Будите уз нас ово је само почетак, ускоро стиже наставак - бруталнији и занимљивији!

Коментари / 0

Оставите коментар