NBA video: Nezaboravnih 20 tuča - 1. deo!

I sjajna košarka i sjajne tuče, nije NBA liga slučajno tako spektakularan šou...

Košarka 18.12.2014 | 20:00
NBA video: Nezaboravnih 20 tuča - 1. deo!

Za razliku od hokejaških u kojima su akteri prilično zaštićeni opremom ili, recimo, fudbalskih koje, ruku na srce, više liče na borbu petlova, NBA tuče oduvek su bile poslastica za sve ljubitelje dobrog pesničenja. U odnosu na današnje, kriterijumi suđenja bitno su se razlikovali osamdesetih i devedesetih godina, zato i ne čudi što se najveći broj legendarnih okršaja odigrao upravo tada. Donosimo vam u priči iz tri dela neke od najnezaboravnijih…

20. Džej Ar Smit vs Mardi Kolins

Jedna od onih koja liči na obračune u školskom dvorištu, i to one između dva odeljenja. U ovom slučaju između Denver Nagetsa i Njujork Niksa. Pesnice i nagomilana tela na sve strane i taman kada ste pomislili da su se strasti smirile, sve je ponovo izmaklo kontroli…

19. Ajzea Tomas vs Bil Kartrajt

Ovo je tuča koja se uglavnom sastojala od guranja i praznih pretnji, ali imajući u vidu odnos snaga među akterima, drugačije nije ni mogla da se odvija. Bek Pistonsa je u svakom slučaju na kraju prošao dobro.

18. Hakim Olajdžuvon vs Mič Kupčak

Iako tako na prvi pogled ne izgleda, Olajdžuvon je započeo tuču, i na kraju čak i uspeo da zada nekoliko konkretnih udaraca. Klasik iz 1986.

17. Markus Kembi vs Džef van Gandi

Posle dobijenog udarca u lice od Denija Ferija, Markus Kembi krenuo je u osvetnički pohod na kojem je stradao ni manje ni više nego njegov trener Van Gandi.

16. Kurt Rambis vs Kevin Mekhejl

Ono što je osamdesetih Bil Lembir bio za Detroit Pistonse, to je Kevin Mekhejl bio u redovima Boston Seltiksa. Jednom rečju čistač. A način na koji je zaustavio tadašnje krilo Lejkersa Kurta Rambisa, teško bi se mogao opisati rečima. Naravno, usledio je haos…

15. Alonzo Morning vs Leri Džonson

Četvrtfinalna utakmica Istočne Konferencije 1998, bila je mesto okršaja dvojice igrača „teške kategorije“. Ipak, Zli Zo i Leri Džonson prilično su se ispromašivali, iako u prvi mah nije izgledalo tako.

Ovo su šest, po našem izboru, najmanje ekstremnih okršaja, koje su nam tokom godina priredili košarkaši i treneri u NBA ligi. Budite uz nas ovo je samo početak, uskoro stiže nastavak - brutalniji i zanimljiviji!

Komentari / 0

Ostavite komentar