Путин све популарнији

Према резултатима посљедње анкете, коју су обавили агенција АП и Центар за истраживања јавних питања НОРК, популарност руског предсједника Владимира Путина је у порасту упркос економским проблемима у тој земљи.

Свијет 18.12.2014 | 12:05
Путин све популарнији

Према наводима агенције, популарност руског предсједника повећана је на 81 одсто.

Руска новинска агенција "Спутњик" наводи да су АП и НОРК обавили анкету између 22. новембра и 7. децембра на више од 2.000 Руса старијих од 18 година.

Резултати анкете су показали да је само шест одсто испитаних заузело критички став у вези са начином на који Путин обавља свој посао.

Испитивањем је откривено да Русе највише брину економски проблеми, попут пада рубље у односу на долар, раста цијена и посљедица економских санкција Запада.

Упркос томе, више од половине испитаних одговорило је да санкције нису имале утицај на њихов кућни буџет и већина је изразила увјерење да ће стање њихових и државних финансија остати непромијењено или ће се побољшати у наредне три године.

На спољнополитичком плану, око двије трећине Руса сматра да се Москва креће у правом смјеру, а само 20 одсто је описало националну политику као погрешну. Млађа генерација, од 18 до 34 године, у просјеку је одговорала позитивније на питања о будућности Русије.

Председник Русије одржаће данас редовну годишњу конференцију за новинаре, а како се очекује, у центру пажње медија биће питања која се тичу сложене економске ситуације у Русији и међународна питања, у првом реду Украјина.

На десетој, јубиларној, конференцији, која почиње у подне по московском времену, неће бити ограничења ни по питању тема, ни у погледу времена, преноси Тас с.

Руска агенција указује и на чињеницу да се конференција одржава у атмосфери знајчајних финансијско-економских проблема и ескалације ситуације на међународном плану, због чега су очекивања од разговора са председником Русије изузетно велика.

Путинов представник за штампу Дмитриј Песков за Тас с каже да ће председник одговорати на питања онолико дуго колико буде сматрао да је потребно и да се не јури за постизањем некаквог рекорда.

Најдужа до сада конференција била је она 2008. године и трајала је четири сата и 40 минута.

Према његовим речима, право да постави питање Путину има 1.259 акредитованих новинара.

"Није било никаквих ограничења када је реч о акредитацијама, напротив, има новинара који специјално долазе из иностранства због ове конференције и за њих је МИП издавао визе", рекао је Песков, додавши да се нада да ће бити и украјинских новинара.

Према његовој процени, главне теме биће економска ситуација у земљи, пре свега шта се то догађа са рубљом, ценама и које мере планира да примени руско руководство, као и међународне теме.

Путинов разговор са новинарима ће бити симултано превођен на енглески, француски и немачки језик, а директно ће га преносити три ТВ и три радио-станице.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Жарко

18.12.2014 13:55

Нема компромиса са крвавом шапом из Ватикана. Католичка крсташка алијанса сада у чопору напада Русију. Исусовци одрекли Бога извора од шизме од 1054 г. и прихатли. Ватикан у континуитету ратује ради отимања ресурса. Католици под командом Ватикана дневно убијају на 100-тине људи широм света. Ватикану је Украјина само узпутна станица до отимања Сибира! Путине морате испалити 3 нуклеарне ракете: Прву на Ватикан, Другу на Вашингтон и Трећу на Лондон.

ОДГОВОРИТЕ