ЛК: Ливерпул на Челси, Тотенхем на Шефилд у 1/2-финалу

Фудбалери Ливерпула пласирали су се у полуфинале Лига купа пошто су головима Рахима Стерлинга и нашег Лазара Марковића савладали Борнмаут у гостима са 3:1, док је Тотенхем у четвртфиналу елиминисао Њукасл са 4:0.

Фудбал 17.12.2014 | 23:40
ЛК: Ливерпул на Челси, Тотенхем на Шефилд у 1/2-финалу

Српски репрезентативац коначно је заблистао у дресу клуба са Енфилда, учествовао код првог гола, постигао други и био главни "кривац" за то што је Ливерпул заказао дуел са Челсијем у полуфиналу.

Марковић је одиграо цео меч, а започео акцију код првог поготка Стерлинга, да би предност удвостручио у 27. минуту када је на ивици казненог простора дочекао одбитак и први пут затресао мрежу у дресу славног премијерлигаша.

Стерлинг је другим голом на почетку другог полувремена оверио пласман у борбу за финале Лига купа, што је опустило пулене Брендана Роџерса, па је Борнмаут био опаснији до краја, али је успео само да ублажи пораз преко Гослинга.

Тотенхем је приказао једну од бољих партија ове сезоне и са свог Вајт Харт Лејна испратио Њукасл са четири лопте у мрежи. Блистао је Кристијан Ериксен, иако није постигао ниједан погодак, већ је чак у три наврата асистирао саиграчима.

Дански везиста је најпре омогућио Бенталебу да доведе "певце" у вођство, а на његову асистенцију је Чадли на самом почетку другог дела повисио на 2:0. Карту за пласман у полуфинале оверио је Хари Кејн у 65. минуту, да би пет минута касније Роберто Солдадо поставио коначних 4:0.

Тотенхем ће за пласман у финале Лига купа играти против Шефилд јунајтеда, који је изненађујуће избацио Саутемптон.

Лига куп, четвртфинале:
Уторак:
Дерби - Челси 1:3 (0:1)
(Брисон 71 - Азар 23, Луис 56, Ширле 82)
Шефилд јунајтед - Саутемптон 1:0 (0:0)
(Мекналти 63)

Среда:
Борнмаут - Ливерпул 1:3 (0:2)
(Гослинг 57 - Стерлинг 20,51 Марковић 27)
Тотенхем - Њукасл 4:0 (1:0)
(Бенталеб 18, Чадли 46, Кејн 65, Солдадо 70)

Коментари / 0

Оставите коментар