LK: Liverpul na Čelsi, Totenhem na Šefild u 1/2-finalu

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Liga kupa pošto su golovima Rahima Sterlinga i našeg Lazara Markovića savladali Bornmaut u gostima sa 3:1, dok je Totenhem u četvrtfinalu eliminisao Njukasl sa 4:0.

Fudbal 17.12.2014 | 23:40
LK: Liverpul na Čelsi, Totenhem na Šefild u 1/2-finalu

Srpski reprezentativac konačno je zablistao u dresu kluba sa Enfilda, učestvovao kod prvog gola, postigao drugi i bio glavni "krivac" za to što je Liverpul zakazao duel sa Čelsijem u polufinalu.

Marković je odigrao ceo meč, a započeo akciju kod prvog pogotka Sterlinga, da bi prednost udvostručio u 27. minutu kada je na ivici kaznenog prostora dočekao odbitak i prvi put zatresao mrežu u dresu slavnog premijerligaša.

Sterling je drugim golom na početku drugog poluvremena overio plasman u borbu za finale Liga kupa, što je opustilo pulene Brendana Rodžersa, pa je Bornmaut bio opasniji do kraja, ali je uspeo samo da ublaži poraz preko Goslinga.

Totenhem je prikazao jednu od boljih partija ove sezone i sa svog Vajt Hart Lejna ispratio Njukasl sa četiri lopte u mreži. Blistao je Kristijan Eriksen, iako nije postigao nijedan pogodak, već je čak u tri navrata asistirao saigračima.

Danski vezista je najpre omogućio Bentalebu da dovede "pevce" u vođstvo, a na njegovu asistenciju je Čadli na samom početku drugog dela povisio na 2:0. Kartu za plasman u polufinale overio je Hari Kejn u 65. minutu, da bi pet minuta kasnije Roberto Soldado postavio konačnih 4:0.

Totenhem će za plasman u finale Liga kupa igrati protiv Šefild junajteda, koji je iznenađujuće izbacio Sautempton.

Liga kup, četvrtfinale:
Utorak:
Derbi - Čelsi 1:3 (0:1)
(Brison 71 - Azar 23, Luis 56, Širle 82)
Šefild junajted - Sautempton 1:0 (0:0)
(Meknalti 63)

Sreda:
Bornmaut - Liverpul 1:3 (0:2)
(Gosling 57 - Sterling 20,51 Marković 27)
Totenhem - Njukasl 4:0 (1:0)
(Bentaleb 18, Čadli 46, Kejn 65, Soldado 70)

Komentari / 0

Ostavite komentar