Јовичић враћа Бјеку и остале!

Члан Управног одбора и потпредседник ФК Партизан најозбиљнији кандидат за наследника Драгана Ђурића. Уколико постане први човек "парног ваљка" у клуб ће се вратити Ненад Бјековић, али и други бивши асови.

Фудбал 18.12.2014 | 11:20
Јовичић враћа Бјеку и остале!

Мале су шансе да неко други осим Милета Јовичића замени Драгана Ђурића на челу Фудбалског клуба Партизан.

Садашњи потпредседник црно-белих тајним гласањем добио је поверење Управног одбора (10-3) и испред овог тела биће кандидат на Изборној скупштини црно-белих која је заказана за 25. децембар.

Да ли ће се појавити противкандидат?

Његов противник из управе Зоран Поповић доживео је неуспех на састанку у уторак и на поменутој Скупштини не би требало да буде Јовичићев конкурент, поготово после сазнања да је пре састанка УО џентлменски договорено да поражени одустане од кандидатуре.

Избор Јовичића је, додуше незванично, после гласања у уторак подржала и владајућа структура, која је до одлуке УО била наклоњена његовом противнику. У среду се могло чути да су за Поповића на састанку, поред њега, гласали генерални секретар ЈСД Милан Обућина и Иван Маричић.

Миле Јовичић је спреман да преузме одговорну функцију и да формира тим који би у најбржем могућем року санирао дуг (званично 13,7 милиона евра), али и знатно допринео побољшању услова за рад запослених у ФК Партизан, спортским резултатима и унапређењу клуба у сваком погледу.

Кандидатура потпредседника црно-белих подржана је и од стране Ненада Бјековића. Уколико се предвиђања око исхода Изборне скупштине остваре (Јовичић да буде изабран за председника), некадашњи фудбалер, тренер и спортски директор "парног ваљка" готово сигурно ће се вратити у клуб на једну од руководећих функција и припашће му брига о спортском сектору.

Са Бјековићем би у клуб требало да дођу и озбиљни улагачи.

Идеја Јовичића је да у Хумску врати бивше асове, посебно оне који су протеклих година незадовољни вођењем Партизана, напустили или били "отерани" из клуба.

Уколико Поповић испоштује "џентлменски договор" једини противкандидат Јовичићу за сада остаје привредник Сретен Николић испред "групе Алберт Нађ". Да би се Николић уопште кандидовао потребно је да постане члан Скупштине, што он у овом тренутку није, али далеко од тога да је то нерешив проблем.

Николић би, међутим, могао да се врати у Партизан и ако не постане председник црно-белих на Изборној скупштини 25. децембра и то као један од најближих сарадника новог председника.

Од Јовичића се могло чути да је расположен за разговор са свим странама које желе да помогну Партизану...

Као дугогодишњи члан управе и потпредседник Партизана сигурно сноси део одговорности за озбиљне проблеме који су снашли вишеструког првака Србије. Последњих година Јовичић се није слагао са политиком вођења клуба од стране Драгана Ђурића.

"Оставку сам поднео на функцију потпредседника Партизана јер сам незадовољан радом председника Драгана Ђурића. Њему сам предложио да поднесе оставку. То сам рекао на Секретаријату клуба, а онда поновио и на поменутом Управном одбору", изјавио је у августу 2013. године.

Касније је Јовичић, ипак, остао у клубу на истој функцији, али се по питању његовог слагања са политиком Ђурића ништа није променило. Напротив!

Све чешће је могло да се чује да ће он заменити првог човека Партизана...

Коментари / 0

Оставите коментар