Jovičić vraća Bjeku i ostale!

Član Upravnog odbora i potpredsednik FK Partizan najozbiljniji kandidat za naslednika Dragana Đurića. Ukoliko postane prvi čovek "parnog valjka" u klub će se vratiti Nenad Bjeković, ali i drugi bivši asovi.

Fudbal 18.12.2014 | 11:20
Jovičić vraća Bjeku i ostale!

Male su šanse da neko drugi osim Mileta Jovičića zameni Dragana Đurića na čelu Fudbalskog kluba Partizan.

Sadašnji potpredsednik crno-belih tajnim glasanjem dobio je poverenje Upravnog odbora (10-3) i ispred ovog tela biće kandidat na Izbornoj skupštini crno-belih koja je zakazana za 25. decembar.

Da li će se pojaviti protivkandidat?

Njegov protivnik iz uprave Zoran Popović doživeo je neuspeh na sastanku u utorak i na pomenutoj Skupštini ne bi trebalo da bude Jovičićev konkurent, pogotovo posle saznanja da je pre sastanka UO džentlmenski dogovoreno da poraženi odustane od kandidature.

Izbor Jovičića je, doduše nezvanično, posle glasanja u utorak podržala i vladajuća struktura, koja je do odluke UO bila naklonjena njegovom protivniku. U sredu se moglo čuti da su za Popovića na sastanku, pored njega, glasali generalni sekretar JSD Milan Obućina i Ivan Maričić.

Mile Jovičić je spreman da preuzme odgovornu funkciju i da formira tim koji bi u najbržem mogućem roku sanirao dug (zvanično 13,7 miliona evra), ali i znatno doprineo poboljšanju uslova za rad zaposlenih u FK Partizan, sportskim rezultatima i unapređenju kluba u svakom pogledu.

Kandidatura potpredsednika crno-belih podržana je i od strane Nenada Bjekovića. Ukoliko se predviđanja oko ishoda Izborne skupštine ostvare (Jovičić da bude izabran za predsednika), nekadašnji fudbaler, trener i sportski direktor "parnog valjka" gotovo sigurno će se vratiti u klub na jednu od rukovodećih funkcija i pripašće mu briga o sportskom sektoru.

Sa Bjekovićem bi u klub trebalo da dođu i ozbiljni ulagači.

Ideja Jovičića je da u Humsku vrati bivše asove, posebno one koji su proteklih godina nezadovoljni vođenjem Partizana, napustili ili bili "oterani" iz kluba.

Ukoliko Popović ispoštuje "džentlmenski dogovor" jedini protivkandidat Jovičiću za sada ostaje privrednik Sreten Nikolić ispred "grupe Albert Nađ". Da bi se Nikolić uopšte kandidovao potrebno je da postane član Skupštine, što on u ovom trenutku nije, ali daleko od toga da je to nerešiv problem.

Nikolić bi, međutim, mogao da se vrati u Partizan i ako ne postane predsednik crno-belih na Izbornoj skupštini 25. decembra i to kao jedan od najbližih saradnika novog predsednika.

Od Jovičića se moglo čuti da je raspoložen za razgovor sa svim stranama koje žele da pomognu Partizanu...

Kao dugogodišnji član uprave i potpredsednik Partizana sigurno snosi deo odgovornosti za ozbiljne probleme koji su snašli višestrukog prvaka Srbije. Poslednjih godina Jovičić se nije slagao sa politikom vođenja kluba od strane Dragana Đurića.

"Ostavku sam podneo na funkciju potpredsednika Partizana jer sam nezadovoljan radom predsednika Dragana Đurića. Njemu sam predložio da podnese ostavku. To sam rekao na Sekretarijatu kluba, a onda ponovio i na pomenutom Upravnom odboru", izjavio je u avgustu 2013. godine.

Kasnije je Jovičić, ipak, ostao u klubu na istoj funkciji, ali se po pitanju njegovog slaganja sa politikom Đurića ništa nije promenilo. Naprotiv!

Sve češće je moglo da se čuje da će on zameniti prvog čoveka Partizana...

Komentari / 0

Ostavite komentar