Доказаћу да нисам крив

Председник СДП Оливер Ивановић изразио је уверење да ће на суђењу које почиње у четвртак доказати своју невиност.

Србија 17.12.2014 | 19:10
Доказаћу да нисам крив

Ивановић, који је у притвору 11 месеци и коме сутра почиње судјење у северном делу Косовске Митровице, оценио је за Медјународни радио Србија да је ухапшен због жеље Еулекса да се Албанцима прикаже као избалансирана мисија након више предмета у којима су оптужени Албанци.

Према његовим речима, иако је невин у притвору од јануара, није психички сломљен.

"Порука је да ме нису сломили дуготрајним притвором и психичким мучењем, како тумачим цео овај поступак. Не могу доказати нешто што је апсолутно неистина, а ја ћу доказати своју невиност. И поред свега, мислим да нам је Еулекс потребан, јер Албанци и Срби нису способни да у оваквој политичкој ситуацији направе чврсте институције", рекао је председник СДП.

Ивановић је оптужницу Тужилаштва Еулекса назвао "исфабрикованом" и додао да су му много помогли Влада Србије и његове страначке колеге.

Ивановића оптужница терети за ратни злочин почињен априла 1999. године у Косовској Митровици и друго дело из фебруара 2000. када је после градјанских немира у Косовској Митровици страдало десетак Албанаца.

Он је ухапшен 27. јануара и од тада је у притвору. После седмодневног штрајка гладју премештен је из Приштинског у косовско-митровачки затвор. Њему се суди у Основном суду у северној Косовској Митровици.

Коментари / 0

Оставите коментар