Јој, среће њихове! Јовилу стиже Јунајтед!

"Штета што наш стадион може да прими само 10.000 људи", рекао је менаџер Гери Џонсон, са флашом пива у руци!

Фудбал 18.12.2014 | 17:00
Јој, среће њихове! Јовилу стиже Јунајтед!

Дани огромне радости за енглеског трећелигаша Јеовил! Фудбалери овог малог клуба са југозападне обале Велике Британије поновили су један од највећих успеха у историји, пошто су се победом над Акрингтон Стенлијем резултатом 2:0 пласирали у треће коло ФА купа. А тамо их чека нико други него Манчестер јунајтед!

Екипа која је иначе позната као једна од најуспешнијих из категорије "малих" и која је током историје већ одмеравала снаге са ривалима из најјаче енглеске лиге (Манчестер јунајтед, Ливерпул, Сандерленд...) с огромним нестрпљењем чека нови окршај са Ђаволима, против којих су играли давне 1949. године (и изгубили са 8:0).

После тријумфа над Акрингтоном менаџер Јеовила Гери Џонсон појавио се пред новинарима са флашом пива у руци, а пре него што је дао изјаву узео је неколико гутљаја "сока од јечма", а затим рекао:
"Људи, долази нам Манчестер јунајтед! Да имамо стадион од 100.000 места, напунили бисмо га до врха! Нажалост, наш терен прима само десети део од тога. Зато се надам да ће сви који желе да гледају утакмицу наћи карту. За нас нема веће награде од утакмице са вероватно највећим клубом на свету", рекао је Џонсон.

Јеовил је до победе над Акрингтоном стигао на потпуно наквашеном терену Хуиш Парка, на којем су се играчи два тима махом клизали и падали на све стране. Упркос томе што је домаћин повео у 65. минуту, Акрингтон је умало стигао до изједначења само неколико тренутака касније. Али, у последњим минутима Мур је затресао мрежу гостију и у транс бацио навијаче трибине!
"Утакмица са Јунајтедом биће врхунац каријере за већину ових играча и не осећамо никакав притисак морања. Али, када бисмо победили била би то огромна ствар! Не желим да причам о финансијама, али сума коју ћемо добити је велика за нас. Ми не можемо да продамо играча за 250.000 или пола милиона као други. Али, после овог 'улова' сигуран сам да се газде смешкају, са све чашом вина у руци", закључио је Џонсон.

Екипа Герија Џонсона ће за утакмицу са Јунајтедом инкасирати 144.000 фунти, плус још око 67.500 ако шокирају Ђаволе и избаце их из даљег такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар