Joj, sreće njihove! Jovilu stiže Junajted!

"Šteta što naš stadion može da primi samo 10.000 ljudi", rekao je menadžer Geri Džonson, sa flašom piva u ruci!

Fudbal 18.12.2014 | 17:00
Joj, sreće njihove! Jovilu stiže Junajted!

Dani ogromne radosti za engleskog trećeligaša Jeovil! Fudbaleri ovog malog kluba sa jugozapadne obale Velike Britanije ponovili su jedan od najvećih uspeha u istoriji, pošto su se pobedom nad Akrington Stenlijem rezultatom 2:0 plasirali u treće kolo FA kupa. A tamo ih čeka niko drugi nego Mančester junajted!

Ekipa koja je inače poznata kao jedna od najuspešnijih iz kategorije "malih" i koja je tokom istorije već odmeravala snage sa rivalima iz najjače engleske lige (Mančester junajted, Liverpul, Sanderlend...) s ogromnim nestrpljenjem čeka novi okršaj sa Đavolima, protiv kojih su igrali davne 1949. godine (i izgubili sa 8:0).

Posle trijumfa nad Akringtonom menadžer Jeovila Geri Džonson pojavio se pred novinarima sa flašom piva u ruci, a pre nego što je dao izjavu uzeo je nekoliko gutljaja "soka od ječma", a zatim rekao:
"Ljudi, dolazi nam Mančester junajted! Da imamo stadion od 100.000 mesta, napunili bismo ga do vrha! Nažalost, naš teren prima samo deseti deo od toga. Zato se nadam da će svi koji žele da gledaju utakmicu naći kartu. Za nas nema veće nagrade od utakmice sa verovatno najvećim klubom na svetu", rekao je Džonson.

Jeovil je do pobede nad Akringtonom stigao na potpuno nakvašenom terenu Huiš Parka, na kojem su se igrači dva tima mahom klizali i padali na sve strane. Uprkos tome što je domaćin poveo u 65. minutu, Akrington je umalo stigao do izjednačenja samo nekoliko trenutaka kasnije. Ali, u poslednjim minutima Mur je zatresao mrežu gostiju i u trans bacio navijače tribine!
"Utakmica sa Junajtedom biće vrhunac karijere za većinu ovih igrača i ne osećamo nikakav pritisak moranja. Ali, kada bismo pobedili bila bi to ogromna stvar! Ne želim da pričam o finansijama, ali suma koju ćemo dobiti je velika za nas. Mi ne možemo da prodamo igrača za 250.000 ili pola miliona kao drugi. Ali, posle ovog 'ulova' siguran sam da se gazde smeškaju, sa sve čašom vina u ruci", zaključio je Džonson.

Ekipa Gerija Džonsona će za utakmicu sa Junajtedom inkasirati 144.000 funti, plus još oko 67.500 ako šokiraju Đavole i izbace ih iz daljeg takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar