Реал са Де Хеом руши нови рекорд!

Актуелни шампион Европе мадридски Реал спремио је 41 милион евра за трансфер голмана Давида Де Хее из Манчестер Јунајтеда, преноси АС.

Фудбал 17.12.2014 | 23:00
Реал са Де Хеом руши нови рекорд!

Уколико реализује трансфер, 'Краљевски' клуб би изједначио рекорд када су у питању голмани, пошто је Ђанлуиђи Буфон из Парме у Јувентус 2001. године прешао за исту суму.

Шпански лист тврди да капитен краљевског клуба Икер Касиљас није убедио тренера Карла Анчелотија да је прави избор, с чиме се слаже велики део навијача и спреман је да направи рокаду на голу и ангажује девет и по година младјег Де Хеу.

Де Хеи, који у последње време брани у фантастичној форми и већ је угрозио Касиљасов статус првог голмана селекције Шпаније уговор са Јунајтедом истиче 2016. године.

Он је члан "Црвених ђавола" од 2011. године, када је стигао из Реаловог градског ривала Атлетика. Уколико напусти Олд Трафорд наследио би га, такође Шпанац, Виктор Валдес, с обзиром на то да некадашњи голман Барселоне после опоравка од повреде тренира са Јунајтедом.

Де Хеа је за А селекцију Шпаније до сада одиграо три утакмице, док је са младим тимом (играчи до 21 године) два пута био шампион Европе, а исти успех остварио је и са селекцијом до 17 година.

Са Јунајтедом је освојио Премијер лигу 2013, два Комјунити Шилда (2011, 2013), а са Атлетиком Лигу Европе и Суперкуп Европе 2010. године.

Коментари / 0

Оставите коментар